Hírek

2015.06.08. 16:55

Vasi rendőrök nyomoznak a pannonhalmi molesztálás ügyében

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Győri Rendőrkapitányság által megkezdett eljárást a Pannonhalmi Főapátságban történtek miatt.

MTI

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az atv.hu megkeresésére nem árulta el, hogy milyen okból helyezték át az ügyet, mint mondta, az Országos Rendőr-főkapitányság jelölte ki őket az eljárás lefolytatására. A szóvivő közölte, hogy jelenleg „a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Győri Rendőrkapitányság által elrendelt feljelentés-kiegészítési eljárást folytatja”.

Amint ismeretes, a Pannonhalmi Főapátság május 26-án közölte az MTI-vel, hogy tavaly októberben belső vizsgálat indult kiskorú veszélyeztetése miatt egy szerzetes-nevelőtanár ellen, miután Várszegi Asztrik főapát tudomására jutott egy tíz évvel ezelőtti cselekménysorozat.

Egyelőre még nem ismert, hogy a kiskorú veszélyeztetése ebben az esetben pontosan mit jelent, hány akkori gyermek érintett és mit derített ki a vizsgálóbizottság. Az apátság sajtófelelőse úgy fogalmazott, hogy "körültekintő egyházi kivizsgálást folytattak le, amelyről a Vatikán illetékes hivatalát is értesítették". Rendőrségi eljárás azért nem indult, mert egyik érintett sem tett büntető feljelentést - tette hozzá akkor Papp Áron. A belső vizsgálat következtében az érintett szerzetes elhagyta a bencés rendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!