Tapolca

2015.06.11. 07:15

A világon csak nálunk van védőnői szolgálat

Tapolca - A védőnői szolgálat a világon ma is csak hazánkban működik, hungarikum. Mindez a szolgálat 100 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen hangzott el.

Tóth B. Zsuzsa

A védőnői szolgálat fennállása 100 éves évfordulóján rendezett kiállítás megnyitóján a Tördemic Táncegyüttes tagjai közreműködtek. A képen Nagy Boróka és Farkas Dani táncol (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A Tamási Áron Művelődési Központban rendezett ünnepségen Dobó Zoltán polgármesterként és gyakorló édesapaként mondott köszöntőjében arról beszélt, hogy milyen sokat jelent a családoknak a védőnő. A szakmai felkészültség mellett az emberi, lelki állóképesség is legalább olyan fontos. Hivatás ez inkább, mint szakma, amelyért köszönetet kell mondanunk. A védőnőkről szóló filmhíradó bejátszás megtekintését követően a védőnői szolgálat történetét ismertette Kovács Melinda. Mint elhangzott, a száz éves szolgálat ma a világon egyedülálló ellátási forma, idén Hungarikummá nyilvánították. Június 13-a pedig immár a Védőnők napja.

 

A védőnők ma is az egészséges és boldog családokért dolgoznak. Szabóné Takács Mária védőnő mai feladataikról beszélt. Mint mondta, sok más feladatuk mellett ők adnak jogosítványt a szülőknek a gyermekek felneveléséhez. Az ünnepi alkalomra gyermekrajz pályázatot hirdettek a védőnők. A beérkezett rajzokból nyílt kiállítást Bisi Olga járási vezető védőnő nyitotta meg elismerését kifejezve azoknak, akik lerajzolták védőnőiket. Az ünnepséget a Tördemic Táncegyüttes tagjai és a Zajongók Zenekar színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!