Sport

2015.06.11. 15:00

A 10. helyen végzett Kitzbühelben a Vidi U11-es együttese

Székesfehérvár - Tirolban szerepelt a Vidi U11-es gárdája. A gyerekek a rangos nemzetközi torna 10. helyén végeztek.

Horog László

Tirol adott otthont az immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Cordial Cup döntőjének. Egyedüli magyar együttesként a Videoton U-11-es korosztálya képviselte hazánkat a rangos erőpróbán, a piros-kékek a tavaszi, bécsi selejtezőtorna megnyerésével vívták ki a jogot a fináléban való szereplésre. Az esemény erejét jól jellemzi, hogy a megnyitón 20 női és 144 fiú csapat vonult be a kitzbüheli stadionba. A rossz idő, a végig szakadó eső ellenére végi remek hangulat uralkodott a pályán és a nézőtéren is. A Videoton ifjoncai a csoportmeccsek során egy vereséggel a 2. helyen jutottak a legjobb 16. közé, ahol az iráni akadémiával találkoztak. A mérkőzés első perceiben a perzsák kétszer betaláltak, a fehérváriak a folytatásban is megilletődötten játszottak, a félidőre már 4-0-ás iráni vezetéssel vonultak a csapatok. A következő mérkőzéseket a pályák rossz állapota miatt nem játszották le, mindössze büntetőket rúgtak. A német Ravensburgot 5:1-re, a finn KaPa Unitedet 6:5-re győzte le a Vidi, ezzel a 10. helyet szerezte meg a seregszemlén.

A Vidi 11 éven aluli együttese Kitzbühelben szerepelt és a 10. helyen zárta a nemzetközi tornát. Fotó: a szerző

A két szakvezető, Vadász Imre és Borsányi István tanítványai olyan csapatokat előztek meg, mint a német Bayern München, Karlsruher SC, a Waldhof Mannheim, az Unterhaching és a francia Lyon.

A fehérváriak eredményei:

FSG Wettenberg (német)– Videoton 1-2, TuS Koblenz (német)–Videoton 0-0, Bayer 04 Leverkusen–Videoton 1-0, AS Berrwiller (francia)–Videoton 0-6, FC Schlieren (svájci) –Videoton 0-1.

A csoport végeredménye:

1. Bayer 04 Leverkusen

2. Videoton FC Fehervar

3. TuS Koblenz

4. FSG Wettenberg

5. FC Schlieren

6. AS Berrwiller

Nyolcaddöntő:

KIA Football Academy (irán)–Videoton 4-0.

A 9-16. helyért:

FV Ravensburg (német)– Videoton 1-5, KaPa United (finn)–Videoton 5-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!