Kosárlabda

2015.06.12. 11:05

Markovic döntőt vívna - A TLI-Alba Fehérvár bedobója nem adja alább a finálénál

Szabadka - Dzunic Branislav vezetőedző érkezése után nem sokkal bejelentette a TLI-Alba Fehérvár vezetősége, hogy a következő két idényt a kék-fehéreknél tölti Markovic Luka.

Ferencz Balázs

Markovic Luka szerint támadásban, védekezésben és a lepattanók gyűjtögetésében is hasznos lehet Fehérváron
Fotó: octagonbe.com

A szabadkai születésű, 2-es, 3-as poszton bevethető Markovic Luka legutóbb Pakson játszott, korábban a Spartak Subotica, a Mega Vizura, és a Szolnok csapataiban is pattogtatott. A 21 és fél éves, 196 centiméter magas, 91 kilós kosárlabdázó két évig lesz a fehérváriak játékosa. Markovic szerb-magyar kettős állampolgár, ám az MKOSZ új szabályozásának értelmében „hazai nevelésű játékosnak” minősül a következő bajnoki évadban. Így jelenleg négy szerződtetett hazai játékosa van a csapatnak: Simon Balázs, Supola Zoltán, Csorvási Milán és Markovic Luka.

Markovic Szabadkán nevelkedett. Édesapja is kosárlabdázó volt, aki szigorú ember lévén felkínálta a kis Lukának a választás lehetőségét: kézilabdázni, röplabdázni, vagy kosárlabdázni szeretne. Markovic Luka ekkor hétéves volt, és mi mást választott volna, mint a kosárlabdát.

A fehérváriak új szerzeményét egy szabadkai kávézóban értük utol.

– Dzunic Branislavval jóban voltunk nagyon Pakson, számított rám. Részben az ő személye miatt döntöttem úgy, hogy Fehérváron folytatom, és a mester jelezte, hogy lehetőséget kapok nála – mesélt a csapatváltás miértjeiről a magyarul kitűnően beszélő - nem is csoda, hiszen az édesanyja magyar - kosaras.

– Emellett nagyon sok jót hallottam az Albáról, remek város Székesfehérvár, és az sem utolsó szempont, hogy több olyan embert is ismerek ott, akikkel jóban vagyunk.

Markovic Luka előre szeretne lépni új együttesével.

– Nagyon meglepő volt számomra, hogy az Alba nem jutott a rájátszásba, szerintem ezzel az állománnyal jobb helyen kellett volna zárnia a bajnokságot. Egyértelműen nagy előrelépést várok a csapattól. Dzunic-csal szerintem döntőt játszhatunk a következő idényben a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

Hogy milyen lesz az új Alba? A jó védekezés mindennek az alapja a kosárlabdában. Az előrejátékban szerintem a gyorsaság jellemzi majd az együttest, és fontos lesz az erős fizikai jelenlét a palánkok alatt, s úgy gondolom, a támadásaink sok indításon alapulnak majd – tekintett előre Markovic.

– Remélem, hogy sok játékidőt kapok, és azt garantálhatom, hogy mindent kiadok majd magamból a mérkőzéseken. Védekezésben, támadásban, és a lepattanók terén is hasznára lehetek az Albának.

Markovic Luka Szerbiában egy szabadkai edző segítségével végzi az alapozást. Fehérvárra augusztus érkezik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!