Életmód

2015.06.12. 14:26

A cukorbetegség árulkodó jelei

Ha az alább felsorolt 8 tünet közül, valamelyik rendszeresen előfordul, mindenképp fel kell keresni egy szakorvost.

Munkatársunktól

1. Halláskárosodás: Kutatások szerint ez a cukorbetegséggel is összefüggésben van, hiszen a betegség a belső fül idegeit is károsíthatja.

2. Horkolás: Egy kutatás során megállapították, hogy azoknál, akiknél alvás közben légzési szünet alakul ki, öt és fél év múlva nagyobb volt a cukorbetegség kialakulásának esélye.

3. Javul a látás: Sok helyen olvasható az, hogy a látás romlása is a cukorbetegség egyik tünete, de ennek a fordítottja is igaz, van, aki éppen tisztábban, élesebben kezd látni.

4. Viszketegség: A cukorbetegség negatívan befolyásolja a vérkeringést is, így sokszor a bőr kiszárad, viszketni kezd. Ez a kellemetlen tünet a lábfejen, a kezeken, karon jelentkezik a leggyakrabban.

5. Bőrelváltozások: A bőr felszínén, főként a nyak környékén megjelenő pöttyök, foltok a cukorbetegségre utalhatnak. A magas inzulinszint serkenti a bőr melanintermelését, ennek köszönhetően bukkannak fel a sötétebb foltok.

6. Túlzott éhségérzet: Mikor a vérben lévő cukorszint csökkeni kezd, a szervezet úgy értékeli, hogy nem jutott kellő mennyiségű táplálékhoz, így glükózt követel magának.

7. Fáradékonyság, ingerültség: Ha a vércukorszint magas, ez sok esetben fáradékonysággal, ingerültséggel társul. Ez pedig a munkahelyi teljesítmény és a kapcsolatok megromlását eredményezheti.

8. Fertőzések: A magas vércukorszint következtében a gombás fertőzések is a test több tájékán megjelenhetnek. Ahhoz, hogy visszaszorítsuk a candidát, forduljunk szakemberhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!