Sport

2015.06.12. 14:45

Visszatér a military a Csótóra

Nagykanizsa - Több mint 70 lovasra számítanak a szervezők a június 19. és 21. között megrendezésre kerülő nemzetközi és országos military versenyen - hangzott el tegnap sajtótájékoztatón.

Pásztor András

Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklub elnöke, versenyigazgató jelezte: a megmérettetésre 76 lovas adta le nevezését, köztük magyarok, szlovének, finnek és osztrákok is.

A lovastusa verseny jövő pénteken a díjlovaglással kezdődik, majd szombaton kerül sor a tereplovaglásra, míg vasárnap díjugratásban kell jeleskedni a lovasoknak sorolta a versenyigazgató, hozzátéve: a résztvevők összesen kilenc kategóriában indulnak, külön értékelik a kezdőket, a haladókat és a profikat. Technikás pályát alakítunk ki, maximum 25 darab kombinált és vizes terepakadállyal.

Dobri Lajos, a megyei lovas szövetség elnöke reményének adott hangot, hogy a lósportot és a természetet kedvelő kanizsaiak és környékbeliek minél nagyobb létszámban kilátogatnak majd a háromnapos rendezvényre.

A versenyre egyébként az önkormányzat finanszírozásában a zsűritorony is teljesen megújult, s várhatóan a pályával sem lesz probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!