Életmód

2015.06.12. 17:15

Szoros családi kötelék - Erdészdinasztia leszármazottja a kilencvenéves Annus néni

Szentkirályszabadja - Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Kovács Sándorné Annus nénit Gyarmati Katalin polgármester.

Marton Attila

Annus néni Zalaszántón született, majd miután férjhez ment, Sümegre került, ahol egészen nyugdíjazásáig dolgozott a helyi ruhagyárban. A kerek évfordulón három gyermeke és öt felnőtt unokája is köszöntötte az ünnepeltet Gyarmati Katalin mellett, aki virágcsokrot és az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott emléklapot adott át a születésnaposnak.

Annus néni férje 2002-es haláláig Sümegen élt, egy évvel később lányához költözött Szentkirályszabadjára. Korához képest jó egészségi állapotnak örvend, idejét legszívesebben újságolvasással vagy tévénézéssel tölti, korábban a sportközvetítések számítottak a kedvencének, újabban a hírműsorok és a filmek. Az ünnepelt elárulta, reggelente mindig a Napló olvasásával indul a napja, amelyet a kutya visz be a házba. A családban korábban is mindig tartottak kutyákat, Annus néni ugyanis egy erdészdinasztia leszármazottja. 

Kovács Sándorné Annus néni Gyarmati Katalin polgármesterrel
Fotó: Penovác Károly

Az unokákra nyaranta gyakran vigyázott, amíg a szülők dolgoztak, a szoros családi kötelék pedig a mai napig fennáll, ugyanis a fiatalok sűrűn látogatják, és bár egyikük külföldön él, vele skype-on keresztül is tartja a kapcsolatot. Az ünnepelt szerint azt, hogy megélte ezt a kort, optimista életszemléletének és annak köszönheti, hogy mindig kitűzött maga elé olyan feladatokat, amelyek motiválták.

 

Címkék#90 éves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!