f1

2015.06.13. 14:27

10 ok, amiért imádjuk az Osztrák Nagydíjat

Lauda, Prost, Alesi, Piquet és Patrese időutazásra hívnak majd a régi szép időkbe

Serbán Richárd

Fotó: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Mit lehet elmondani a Spielberget körülvevő területről? Változatosságot jelent a nyugodt, békés és lenyűgöző alpesi táj. Ez a hely kikapcsolódásra, kiadós evésekre és sétálásra való. Emellett egy egészen fantasztikus Formula 1-es verseny házigazdája is, tehát jöjjön 10 ok, amiért nem hagyhatod ki az idei Osztrák Nagydíjat.

Ausztria zöld szíve gyönyörű nyáron és a versenypályán zajló események végeztével a környékbeli hegyi falvak nagyszerű kikapcsolódást jelentenek a Formula 1 hangos és tomboló világától. 

Ha nem tudsz meglenni az éjszakai élet nélkül, akkor Graz csodás körülbelül 50 percnyi autózásra van déli irányban a pályától, és még jó hétvégi szálláslehetőségeket is kínál.

1 - Egy kőhajításnyira: a Red Bull Ringet semmi perc alatt el lehet érni
Spielberg tökéletesen helyezkedik el Ausztriában egy Formula 1-es hétvégéhez, vállalható távolságokra a szomszédos országoktól. A Red Bull Ring mindössze 141 km-re van Maribortól, 279 km-re Udinétől és 391 km-re Münchentől.

2 - Bejutás módjai: a hétvégi jegy idén többet nyújt
Szerezd meg a legjobb jegyeket a spielbergi futamra. A mi tippünk az, hogy lepd meg magad az egész hétvégére szóló jeggyel – sok extrát foglal ez magában idén a Red Bull Ringen, a koncertekre való ingyenes belépéstől kezdve az exkluzív belépésig a Formula 1-es tesztre is.

3 - Séta a boxutcában: a F1 közeli és személyes élmény lesz
A boxutca normál esetben nagyon privát hely kizárólag a szakértőknek fenntartva, de csütörtökön, június 18-án 15:05 és 18:30 között nyitva lesz a rajongóknak is, ezzel exkluzív élményt ígérve mindenkinek, aki hétvégi jeggyel rendelkezik.

4 - Koncertek: kényeztetheted a füleidet
Bulihangulat lesz pénteken és szombaton is: koncertet ad a The Boss Hoss, Andreas Gabalier, a Tagträumer és a Twin Atlantic is. Mindkét napon ingyenes belépést biztosít a F1-es jegy.

5 - Hangulat: el leszel kápráztatva
A Formula 1 Nagydíj egy igazi családi fesztivál lesz, rengeteg programmal, bulival és hírességek egész hadával. Hagyományosan csodálatos a hangulat a táborozó helyek körül!

6 - Formula szépségek: várhatod azt is, hogy lásd a F1-es lányokat
Minden csapatnál négy osztrák grid girl lesz az egész nagydíjhétvége során. A fiatal hölgyek eredeti kézzel készített, stájerországi dirndliket fognak viselni, bemutatván a régió hagyományainak palettáját.

7 - Időutazás: legendás versenyzőket és autókat lehet majd látni
Niki Lauda, Alain Prost, Jean Alesi, Nelson Piquet és Riccardo Patrese időutazásra hívnak a régi szép időkbe. Eredeti, nyolcvanas évekbeli autóikat fogják vezetni, amivel újraélheted azt a kort, amikor a motorok 1400 lóerősek voltak mindenféle elektronikai segédlet nélkül.

8 - Vendégszeretet: megismerheted Stájerországot
A Red Bull Ring Ausztria egyik leglátványosabb részén helyezkedik el, melynek kiadós ételei, izgalmas hagyományos és modern kultúrája és rengeteg gyönyörű tája van. Akár gyors iramú akciókat, akár nyugodt élményeket akarsz, a Red Bull Ring mindkettőt megadja.

9 - A Red Bull Ring: megtapasztalhatod a modern hagyományt
A Formula 1 történelmét Ausztriában Spielbergben írták. A Red Bull Ring emellett egyike a világ legmodernebb versenypályáinak is, amelyet alig 4 éve, 2011-ben nyitottak meg újra. A versenyzőknek különösen nagy kihívást jelentenek a szintkülönbségek: a legmeredekebb emelkedő 12%-os, a legnagyobb lejtő pedig 9.3%-os.

10 - A versenyzők: testközelbe kerülnek a sztárok
Az autogramvadászat és a sztárokkal készült szelfik felejthetetlen pillanatokként maradnak meg a családi albumban. Hozd ki a legtöbbet a lehetőségből, mivel a versenyzők annyira élvezik a Red Bull Ringet övező hangulatot, hogy könnyű a közelükbe férkőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!