Hírek

2015.06.13. 19:38

Kigyulladt egy busz a bozsoki határátkelőnél – Magyarok és osztrákok közösen oltották a tüzet

Bozsok - A bozsoki határátkelőnél szombaton három órán át tartott egy kigyulladt autóbusz eloltása. Magyar és osztrák tűzoltók közösen fékezték meg az erdőre is átterjedő tüzet.

Némethy Mária

30 Celsius-fok felett volt a hőmérő higanyszála szombaton délután öt órakor, amikor riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez azzal: a bozsoki határátkelőnél kigyulladt egy busz, és a nagy melegben a tűz átterjedhet a közeli erdőre is.

A határ mindkét oldalán riadóztattak tűzoltókat. Magyar oldalról a szombathelyi hivatásosok, Kőszegről az önkormányzati, Bozsokról, Kőszegszerdahelyről, Cákról és Kőszegdoroszlóból az önkéntes tűzoltók indultak azonnal a helyszínre, és nyolc órára sikerült is megfékezniük a tüzet, akkorra helyre állt a rend.

 

Azért nem lett országos hír a szerencsétlenségből, mert (Hála Istennek) csak gyakorlat volt.

– Általában évente egyszer szoktunk magyar-osztrák közös gyakorlatot végezni, hogy az esetleg adódó éles helyzetekre felkészültek legyünk. Gyakoroljuk az együttműködést, a közös logisztikai feladatokat, felmérjük, kinek milyen eszközök állnak rendelkezésére, s legfőképpen azt, hogy egy ilyen helyzetben mennyire gyorsan tudunk megfelelő mennyiségű vízhez jutni, hatékonyan együtt dolgozni – magyarázta Göncz Szabolcs tűzoltó alezredes, a szombathelyiek tűzoltóparancsnoka.

Végül minden fél hasznosnak ítélte a szimulációs gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!