Sport

2015.06.14. 10:35

Az Eötvös-Liszt IV. korcsoportos fiú kosarasai bronzérmet nyertek a diákolimpián

Debrecen adott otthont az idén a labdajátékok IV. korcsoportos diákolimpiai döntőjének. Zalai szempontból remek eredmény született, hiszen az egerszegi Eötvös-Liszt iskola fiú kosárlabda csapata bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

A 2000. január 1. után születettek diákolimpiai döntőjében a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás és a röplabda sportágak képviselői gyűltek Debrecenbe. A kosarasoknál az egerszegi Eötvös és Liszt általános iskola (régen: Kertvárosi) kosárlabdázói vették fel a harcot riválisaikkal. A fiúk öt mérkőzésük közül négyet megnyertek. A tehetséges, többségében nyolcadikos, a ZTE KK korosztályos (kadett és serdülő) csapataiban edződő fiatalok szép eredménnyel zárták általános iskolai tanulmányaikat, és folytatták az iskolai hagyományokat. A csoportmérkőzések során 79-44-re legyőzték a szombathelyi, 83-42-re nyíregyházi és 82-72-re bajai ellenfelüket. A keresztjáték során szoros csatában (63-74) jobbnak bizonyult náluk a budakeszi csapat, így az Eötvös-liszt a bronzéremért lépett pályára, és 69-38-ra nyert a Baja ellen. A torna All Star együttesébe az egerszegiek közül bekerült Simó Bence.

A zalaegerszegi Eötvös-Liszt csapatának legtöbb tagja a ZTE KK korosztályos együtteseiben játszik. Fotó: Kerkai Attila

A bronzérmes csapat tagjai: Borbély Marcell, Faragó Ábel, Farkas Attila, Fullér Soma, Harmath Barnabás, Kelemen Kristóf, Kovács Kristóf, Kovács Tamás, Németh Ákos, Radics Bertalan, Simó Bence, Schulcz Bence, Tánczos Roland. Felkészítő testnevelők: Hanzséros Alajos és Ambrus Péter.

Az országos döntőn kispályás labdarúgásban a nagykanizsai Palini iskola diákjai csoportjukból a 2. helyen jutottak tovább és a 20 csapatos tornán végül a 7. helyért mérkőzhettek, de veszítettek a Dévaványával szemben, így a 8. helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!