Sport

2015.06.15. 18:50

Ausztriába tart a Puskás - Felcsúton még csak a Pancho Aréna árnyékában mozognak az érkezők

A Puskás Akadémia FC labdarúgó csapata szerdán kéthetes edzőtáborba utazik a szomszédos Ausztriába, még képlékeny, hogy milyen játékoskerettel.

Ferencz Balázs

Nagy a csend a felcsúti dombok között. Az új vezetőedző, Robert Jarni immár egy hete dolgozik együtt a bajnokság 2014/2015-ös pontvadászatában 10. helyen zárt gárdával, no és a lehetséges új szerzeményekkel. A múltheti viharfelhők felszakadozni látszanak a Pancho-Aréna felett. Sokakat, még a főszereplőket is villámcsapásként érhette Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnökének bejelentése, miszerint a klub két rutinos játékosa, Tóth Balázs és Szélesi Zoltán visszavonulnak, de más munkakörben maradnak Felcsúton. Az éppen akkor a finnek elleni EB-selejtezőre készülő válogatott összetartásán tréningező Szélesi cáfolta a hírt, esze ágában sincs visszavonulni, de az még kérdéses, hogy miként alakul a jövője.

Pekár László (jobbra) május 2-án még a Nyíregyháza támadójaként küzdött a labdáért Felcsúton (Fotó: puskasakademia.hu)

Az Ózdon született, majd a Videotonban nevelkedett, és ott NB I-es játékossá váló, Törökországban, Hollandiában és Belgiumban légióskodó középpályás, Tóth Balázs még gondolkodik a folytatáson, mégha fizikálisan bírná is a következő első osztályú szezont, a térde nem biztos.

Ami szintén nem garantált, de nagyon valószínűsíthető, hogy a 12 csapatos NB I első öt hely valamelyikéért új igazolásokkal felvértezve küzd majd a felcsúti alakulat. Információink szerint már Jarni keze alatt tréningezik a Győri ETO FC 29 éves horvát középpályása, Marko Dinjar, és Jarni-mester korábbi állomáshelyéről, Pécsről magával viszi a Puskáshoz a 26 esztendős jobb oldali védőt, Branko Pauljevicset. Felcsúton látogatja az edzéseket Horváth Tamás, aki az előző idényt a Videoton FC cserekapusaként töltötte, de nem jutott szóhoz az NB I-es csatározások során. Úgy tűnik kapuscsere lesz a két Fejér megyei klub között, mert a Felcsúton remek munkát végző, Branislav Danilovics a Vidibe tart. A szlovákiai kapuvédő, Lubos Haduch búcsút intett Felcsútnak, azonban van aki mégtöbb időt tölthet a Pancho gyepén, mint eddig. Sándor György számára korántsem ismeretlen a felcsúti levegő, hiszen számos felkészülést tréningezett végig az edzőközpontban a Videoton játékosaként, és a környékbeli erdők madarai azt csiripelik rettegve, hogy a fehérváriaktól lejáró szerződése miatt távozó, a vadászatot nagyon kedvelő középpályás is sárga-kékbe öltözik az előttünk álló idényben.

A Puskás Akadémia FC szerdán kéthetes edzőtáborba utazik Ausztriába, ahol a kerettel tarthat az Akadémia több nebulója is. Robert Jarni nem titkolta korábban sem, hogy szimpatikus számára, hogy Felcsúton fontos szempont a fiatalok csapatba építése, és nem kíván letérni erről az útról. A horvát szakember hitet tett amellett, hogy stábjával minél hamarabb érett játékost faragjon a fiatal tehetségekből, így gyanítható, hogy már a 2015/16-os pontvadászatban is egyre több növendék pallérozódhat az NB I-ben. Nem csupán a hazai fiatalokra építene a játékosként a Real Madridban és Juventusban is futballozó Jarni, a Nyíregyháza 22 éves támadója, Pekár László már bejelentette, hogy a Puskásban képzeli el a közeli jövőt. A PAFC sajtóosztálya egyelőre egyik feltevést sem erősítette, vagy cáfolta a játékosmozgással kapcsolatban, a következő napokra ígértek bejelentést. Tehát nagy a csend a felcsúti dombok között.

 

Pekár László is Felcsúton

A Nyíregyháza Spartacus hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, miszerint a nyírségiek előző szezonbeli legeredményesebb játékosa, Pekár László a Puskás Akadémia FC csapatban folytatja.

„Még az anyagiakról tárgyalnak a vezetők, de szinte biztos, hogy a Puskás Akadémiában folytatom. Volt bőven ajánlat, hazai és külföldi megkeresés egyaránt. A menedzseremmel abban maradtunk, jobb ha még idehaza maradok” – mondta a nyiregyhazaspartacus.hu-nak az NB I-ben kilenc gólig jutó Pekár, akinek érvényes szerződése van a Szparival, ám kivásárolják a felcsútiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!