Haladás

2015.06.17. 16:54

Munkába állt a Haladás

Szerda délután megtartotta első edzését a 2015/16-os NB I-es labdarúgó-bajnokságra készülő Haladás együttese. A válogatott kapus Király Gábor már szerelést húzott.

Pum András

A két és fél hetes pihenőt követően szerda késő délután elkezdte a nyári felkészülést a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata. Egy régi-új arcot felfedezhettek a szurkolók, a 39 éves, 95-szörös válogatott Király Gábor ismét a Rohonci úton edzett.

A legutóbb Kecskeméten játszó, jobb oldali és belső védőként is szereplő 29 éves horvát Ivan Lovric is a zöld-fehérekkel készül, esetleges szerződtetéséről később határoznak. A Rohonci úton tréningeznek az elmúlt bajnokságot kölcsönjátékosként töltő kontingens, így Medgyes Zoltán, Kulcsár Kornél, Zsirai Martin, Andrij Jefremov. Még nem tudni, közülük ki marad és ki megy. Fehér Zoltán és Dudás Ádám sérülése miatt nem edzett, míg hétfőig pluszpihenőt kapott Halmosi Péter, Németh Márió és Leandro Martinez.

Három futballista, Rózsa Dániel, Jagodics Márk és Iszlai Bence szerződése június 30-án lejár a Haladásnál – a trió a többiekkel együtt készült. A kapus, Rózsa már korábban eldöntötte, hogy távozik, Jagodics és Iszlai viszont még nem adott választ a klub szerződéshosszabbítási ajánlatára.

– Június 30-ig szerződés köt a Haladáshoz, addig mindenképpen a Rohonci úton edzek – mondta a védőként és középpályásként is bevethető, 23 esztendős Jagodics Márk. – Az első és másodosztályból vannak ajánlataim, ám nem szeretnék mindenáron távozni Szombathelyről. A legtöbb csapat már elkezdte a felkészülést, emiatt sem akarok sokáig várni, a héten eldöntöm, hol folytatom pályafutásomat.

Radó András az egyik legnagyobb értéke a vasi csapatnak, időről-időre felröppen, hogy távozik. Ezúttal sincs másként.

– Télen és most is leültünk a tulajdonosokkal, megállapodtunk, amennyiben számukra és számomra is megfelelő ajánlat érkezik, partnerek lesznek az átigazolásomban – fogalmazott a 2016. december 31-ig élő szerződéssel rendelkező 21 éves támadó, Radó András. – Nos, van irántam érdeklődés, konkrét csapatnevet nem szeretnék mondani, és azt sem, hogy külföldről vagy belföldről keresnek. Ahhoz, hogy még jobb futballista legyek, még jobban fejlődjek, most kell váltanom. Fontos szempont, hogy erős gárdába kerüljek, ahol alapember lehetek. Remélem, mielőbb eldől a sorsom.

Információink szerint az Újpest csábítja erőteljesen Radót.

– A több klubbal is hírbe hozott, élő szerződéssel rendelkező Radó András és Leandro Martine iránt van érdeklődés, hivatalos ajánlat azonban nem érkezett. Mindkét futballista nagy értéke csapatunknak, csak nagyon jó ajánlat esetén válnánk meg tőlük. – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a vasiak ügyvezető igazgatójától. – Tommaso Rocchi szerződése június 30-án lejár, vele telefonon tartom a kapcsolatot. Mi is és ő is hajlik rá, hogy nálunk folytassa pályafutását – ám még nem dőlt el a sorsa. Az új szabály szerint egy csapat hét légióst foglalkoztathat, amelyből egyszerre három lehet a pályán – nagyon észnél kell tehát lenni, kiket igazolunk külföldről.

– Csakúgy mint amikor az elmúlt bajnokság végén átvettem a csapatot, most is négy hét áll rendelkezésemre – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Az akkor elvégzett edzésmunka jó alapot jelenthet a nyári felkészülésre. Kapusposztra és a védelembe már érkezett új játékos, a középpályára és a támadósorba viszont három-négy labdarúgót szeretnék igazolni. Ami Radót illeti, érvényes szerződése van, fontos lenne, hogy maradjon. Lépésről-lépésre akarunk építkezni, szeretnénk, hogy a Rohonci út ismét oroszlánbarlanggá váljon – ezért dolgozunk a nyáron is. Örülök Király Gábor visszatérésének, hihetetlenül profi futballistát ismertem meg benne, aki biztosan jó hatással lesz a többiekre, az előtte játszó védelemre is.

– Minden rendben ment az első edzésen, nagyon jól éreztem magam, jó érzés volt ismét a Rohonci úton védeni – mondta az öltözőben az édesapja, Király Ferenc egykori helyén készülő Király Gábor. –  Miután társaim többségét korábbról már jól ismertem, nem volt a beilleszkedéssel sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!