f1

2015.06.16. 12:54

A Williams megnehezítené a Ferrari dolgát

Felipe Massa szerint az Ausztriára tervezett nagy fejlesztési csomagnak köszönhetően tovább fokozhatják a nyomást a Ferrarin.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Glenn Dunbar/ Williams

A Ferrari motorfrissítésének ellenére is a Williams győzött a harmadik helyért folyó csatában Kanadában: Valtteri Bottas megszerezte a grove-i istálló első 2015-ös dobogóját, miközben Felipe Massa a 15. helyről egészen a hatodikig jött előre vasárnap. A Williams a hétvégi Osztrák Nagydíjra tervezi az idei szezon legnagyobb fejlesztési csomagját; Massa szerint itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy faragjanak a 76 pontos hátrányukból a Ferrarival szemben.

„Ha megnézzük a Ferrari jelenlegi motorját, láthatjuk, hogy a Mercedeshez képest még mindig van lemaradása” – nyilatkozta a brazil. „Ez azt mutatja, hogy még mindig tudunk az élen harcolni. Azt hiszem, a csapat jó irányba halad. A mostani fontos pillanat lesz számunkra, Ausztriában mindig jók vagyunk, főleg, hogy fejlesztésekkel érkezünk. Itt az idő, hogy nyomás alá helyezzük a Ferrarit. Nem tudom, a Mercedes mikor tervezi fejleszteni a motort, de amint frissítenek, mi is előre fogunk lépni motortéren.”

A monacói fiaskót leszámítva a Williams minden futamon fejlődött, és a pályákra hozott fejlesztéseik minden esetben az elvárásoknak megfelelően működtek. Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős igazgatója elégedett a csapat montréali eredményével; a Williamsnek sikerült közelebb férkőznie a Ferrarihoz, azonban így sem engedheti meg magának, hogy lelassuljon a fejlesztési tempója.

„A Ferrari új motorcsomagot hozott Montréalba, de még így is jól szerepeltünk ellenük” – dicsérte a csapatot Smedley. „Ez inkább a folyamatos fejlesztéseknek az eredménye, nem feltétlen egyetlen nagy lépésé; a folyamat pedig nem fog itt megállni. A legnagyobb feladatunk az, hogy megértsük, hogyan haladhatunk előre lépésről lépésre, és hogyan emeljük a fejlesztési rátát, és ne azon törjük a fejünk, hogy valami teljesen mást kellene csinálnunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!