Életmód

2015.06.16. 15:35

Az Év magánrendelője 2015 - szakmai zsűri díj

Büszkén és nagy örömmel adjuk hírül, hogy a 2015-ös Év Magánrendelője versenyen, a csoportpraxis kategóriában, a Vanderlich Egészségcentrum kapta a szakmai zsűri díját és a közönség szavazáson is az élmezőnyben végeztünk! (x)

Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni a szavazatát és igyekszünk a jövőben is hasonló vagy még jobb színvonalon nyújtani szolgáltatásainkat. Részletek

Két évesek lettünk!

Köszönjük minden kedves hozzánkfordulónak, hogy megtisztelte bizalmával a Vanderlich Egészségcentrumot!

Az elmúlt két évben több szolgáltatással is bővitettük szakmai kinálatunkat. A kétéves születésnapot is a megújulás jegyében ünnepeljük. Májustól megnyitjuk endokrinológiai, gyermekgyógyászati (ezen belül gyermekendokrinológiai és diabetológiai), klinikai szakpszichológiai, valamint belgyógyászati szakrendelésünkön belül a hipertonológia, nefrológia, elhízás szakrendelésünket. Kibővitjük foglalkozás-egészségügyi alapellátásunkat és új főorvosnő fog rendelni a neurológiai szakrendelésen. A labor vizsgálati kínálatunk allergia vizsgálati csomagokkal bővült.

Nálunk ezután is gyors és rugalmas az előjegyzés, rövid a várakozás, a páciens négyszemközt találkozik orvosával és mindig van parkolóhely.

Intézményünk továbbra is országosan elismert, kimagasló szaktudással és tapasztalattal rendelkező belgyógyász, diabetológus, kardiológus, nefrológus, hipertonológus, endokrinológus, gyermekgyógyász (ezen belül gyermekendokrinológus és diabetológus), gyermekkardiológus, érsebész, neurológus, reumatológus, ultrahang, foglalkozás-egészségügyi, fizioterápiás szakorvossal, klinikai szakpszichológussal, dietetikussal és nővér gárdával rendelkezik. Modern eszközökkel felszerelt, barátságos környezetben várjuk a hozzánk fordulókat.

További részletek a Vanderlich Egészségcentrumról

„Az egészség a legjobb befektetés”

Kiemelkedő veszprémi siker az Év magánrendelője 2015 szavazáson. A zsűri szakmai díját a csoportpraxis kategóriában a Vanderlich Egészségcentrum nyerte.

Az Év Magánrendelője szavazást tavaly írták ki először.  A szavazáson három kategóriában lehet indulni:

A díjak:

2014-ben is indultunk ezen a szavazáson, akkor a Vanderlich Egészségcentrum szoros versenyben a közönségszavazáson a 8. helyezést érte el, közel 50 helyezettből a csoportpraxis kategóriában. Az első helyen végzett budapesti magánklinika mindössze 0,05 ponttal kapott többet, mint a Vanderlich Egészségcentrum. Intézményünk a vidéki városok közül 3. lett, Szentes és Debrecen előzött meg bennünket. Dunántúliként pedig 1. helyezettek voltunk a rangsorban, melyre veszprémiként külön büszkék vagyunk.

Idén összesen 457 praxis indult, a közönség szavazatok száma is kétszereződött, 7058-an szavaztak.

A szavazás zárásakor több mint 400 szavazatot regisztrált a Vanderlich Egészségcentrum, az értékelésben az ötös skálán, 4,64 átlagpontszámot kaptunk. Ezzel másodikak voltunk kategóriánkban és a legtöbb szöveges kommentárt mi kaptuk.

A csoportpraxis kategóriában a zsűri szakmai díját a Vanderlich Egészségcentrum nyerte.

2015. június 11-én Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében ünnepélyes keretek között rendezték meg a díjkiosztót, ahol Dr. Vándorfi Győző, ügyvezető főorvos és Szilvás Szilveszterné, intézményvezető asszisztens vehette át a díjat.

Az állami egészségügy alulfinanszírozottsága és az orvoshiány következtében egyre inkább a magánszféra kínál megoldást azokra a helyzetekre, amelyekre a közegészségügy nem képes. A friss felméréséből kiderült, hogy az elmúlt egy évben orvoshoz forduló magyarok csaknem fele járt valamilyen magánrendelésen. Az Év magánrendelője szavazás célja az volt, hogy segítsen eligazodni a magán-egészségügyi intézmények között, releváns információt nyújtva a betegeknek a választáshoz.

„Az egészségügyi magánpraxisok részaránya és szolgáltatási spektruma átalakul: ma már nemcsak a klasszikusnak számító magánrendelői – nőgyógyászati, fogászati – szolgáltatások népszerűek, hanem szinte minden területen elérhető minőségi privát egészségügyi szolgáltatás, a diabetológiától az endokrinológiáig” – mondta el a díjátadón Prof. Kaló Zoltán, az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpontjának vezetője, a zsűri tagja.

Bár az állami és magánegészségügyet sokszor szembeállítják egymással, számos területen nagyon hasznos együttműködések jöhetnek létre a két szféra között.

„Az egészségügyi magánvállalkozás célja az üzleti haszon, az állami egészségügy célja a társadalmi haszon megtermelése. Mindkét modell szolgálhatja a betegek javát és számos pozitív példa igazolja, hogy tiszta keretek között együtt is jól, kölcsönös hasznot teremtve működhetnek” - nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR-igazgatója, a zsűri tagja.

Az „Év magánrendelője” közönségdíjakat és a szakmai díjakat egyéni, csoportos és egynapos fekvőbeteg-ellátás kategóriákban osztották ki. Fődíjjal ismerték el a közönségszavazás és a zsűri értékelése alapján abszolút győztes teljesítményét, valamint különdíjat vehetett át a legtöbb közönségszavazatot kapott pályázó.

A díjakat ünnepélyes keretek között, 2015. június 11-én adták át a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében.

Az összesített verseny győztese, az „Év Magánrendelője 2015” cím birtokosa:
Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum, Budapest

Különdíjban részesült, a legtöbb közönségszavazatot kapta:
Istenhegyi Géndiagnosztikai, Nőgyógyászati és Családtervezési Centrum, Budapest

Szakmai elismerésben részesült a zsűri szempontjai alapján:
Egyéni praxisok: VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központ, Budapest
Csoportpraxisok: Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
Egyéni praxisok: Egynapos és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények: Virányos Klinika, Budapest

Közönségdíjban részesült:
Egyéni Praxisok: Kristály Dental Esztétikai Fogászat, Keszthely
Csoportpraxisok: MindentMent Fogászati Rendelő, Budapest
Egynapos és fekvőbeteg-ellátást végző intézmények:Medicenter Szakorvosi Intézet, Szeged

Az eredményekből látszik, hogy az abszolút győztes, a különdíjas és a mi kategóriánkban a közönségdíjas is a Vanderlich Egészségcentrumnál nagyobb, budapesti magánklinika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!