Győrvár

2015.06.18. 10:41

Ilyen is van! - Egy nappal meghosszabbították a tanévet a győrvári diákok

Győrvár - A győrvári iskola 30 tanulója önként vállalta, hogy az utolsó tanítási nap után is még megy iskolába. Gyakorlaton voltak Szombathelyen.

Civil Tudósítónktól

 

Smolczer Levente, Németh Amanda,Orsós Martin,Barbalics bálint a kiskémikusok

A Bolyai gimnáziummal kötött szerződés keretében kémiai és fizikai laborgyakorlaton vehettek részt, meteorológiai megfigyeléseket végezhettek az év során a győrvári tanulók. Ebben a tanévben ez már negyedik alakalom, hogy a gyerekeket elvitték külső gyakorlati helyszínre. Kiváló lehetőség ez, hisz a diákok érdeklődését így tudják igazán felkelteni a természettudományok iránt. Komoly felszereltségű laboratóriumokban önmaguk végezhették a kísérleteket a gimnázium pedagógusainak irányításával.

Benkő Vivien elektromosan feltöltődve

Legutóbb – egyebek mellett – megtanulták, hogy a konyhában található anyagoknak hogyan tudják a kémhatását megvizsgálni, milyen hatása van a levegő nyomásának. Fizikai eszközökkel pedig a mágnesesség, az elektromos feltöltődés hatásait vizsgálták. A jól végzett munka jutalmaként pedig az iskola tanmedencéjében fürödhettek.

Gotthárd Roland, Kaczor Zsolt, Horváth Milán

Címkék#Győrvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!