Veszprém

2015.06.18. 09:54

104. születésnapján köszöntötték Polovitz Mártonnét

Veszprém – Száznegyedik születésnapját ünnepelte idén Polovitz Mártonné Marika néni, akit Porga Gyula, Veszprém város polgármestere köszöntött a Török Ignác utcai ESZI Idősek Otthonában.

Szám Dorottya

A polgármester virágcsokorral, Égi Gabriella, az otthon vezetője pedig egy hatalmas tortával fogadta a szép kort megélt Marika nénit, aki úgy véli, hogy a hosszú élet titka a sok munkában és az elmondott imádságokban rejlik. Az otthon gondozói verseket olvastak fel Marika néninek, aki elárulta azt is, hogy a legnagyobb örömmel az tölti el, ha a gyerekei és az unokái rámosolyognak.

Polovicz Mártonné 1911. június 18-án született Tatabányán egy ötgyermekes családban negyedik gyermekként. Az elemi elvégzése után szakácsként dolgozott a grófi családnál. Egy kiránduláson ismerkedtek meg a férjével, Mártonnal. Sajnálatos módon fiú gyermekét 27 évesen elvesztette. Hatvannégy évi házasság után férje is itt hagyta. Két lány gyermeke, egy unokája és egy dédunokája van. Marika néni egyedül élt egy nagy családi házban, megromlott egészségi állapota miatt 2009-ben költözött az intézmény falai közé. Korához képest szellemileg, fizikailag jó egészségi állapotnak örvend, jól érzi magát az otthonban – tudtuk meg Égi Gabriella intézményvezetőtől.

Fotók: Nagy Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!