Keszthely

2015.06.19. 18:20

45 éve ropják a táncot - Jubileumi gálaműsor Keszthelyen

Keszthely - Jubileumi gálaműsoron lépett fel a város életében meghatározó szerepet játszó, hazai és külföldi elismeréseket is szerzett Nagyvháthy néptáncegyüttes június 19-én.

Keszey Ágnes

45 esztendővel dr. Bertalan Zoltán alapította meg a Nagyváthy néptáncegyüttest, melynek ma is művészeti vezetője. Az együttes napjainkban Hardi András és Hardiné Partics Edina vezetésével működik.

A Balaton színházban megrendezett jubileumi esten - melyen több generáció is fellépett - a Kárpát - medence tájegységeinek táncait mutatták be, szinte teltház előtt.

Két ősbemutatót is láthatott a közönség: egy rábaközi - szanyi és egy kalotaszegi - mérai - koreográfiát.

A kezdetben középiskolásokból álló tánccsoportban ma már az azóta felnőtté válók is táncolnak. A gálaműsoron a Georgikon néptáncegyüttessel együtt léptek fel a jubiláló táncosok, hiszen évek óta együtt dolgoznak.

A néptáncosnak a Refolk zenekar húzta a talapalávalót. A péntek esti gálaesten bemutatkoztak a Család iskola táncosai is.

Nemzedékről–nemzedékre: ezzel a címmel tartotta meg ünnepi gálaműsorát a Nagyváthy néptáncegyüttes, fennállásának 45. évfordulóján. Az estnek a Balaton Színház adott otthont. Fotó: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!