Hírek

2015.06.20. 18:04

Így várták a szombathelyiek Szent Iván éjszakáját

Szombathely – Szombaton késő délután sokan kilátogattak a Csónakázótó körüli élményparkba és a Szent Iván-éji vigasságokra. Volt minden, ami kellhet: ringlispíl, kürtőskalács, vattacukor.

Lisztmayer Zsófia

Ebéd után még csak néhányan sétálgattak az év legrövidebb és legmisztikusabb estéje alkalmából szervezett programok szombathelyi helyszínén. A borús időjárás nem kecsegtetett túl sok jóval, valahogy mégis érződött már, hogy nagy vigasság készül. Sültek az első húsok, lángosok és kürtőskalácsok, a ringlispílek pedig készen álltak arra, hogy beindulhassanak. Nem is kellett sokat várni, néhány óra múlva ugyanis a Bartók Béla körút megtelt a baráti társaságok és családok sokaságával.

Szabó Dorottya barátaival érkezett a Szent Iván-éji programokra, éppen a Fekete István Állatvédő Egyesület gazdit kereső kutyusait csodálták, amikor találkoztunk velük. Dorottya a koncertekre volt a legkíváncsibb, de a dodzsemezést is kipróbálták.

Kissé távolabb igazi kalandjátékba csöppenhettek a gyermekek, a Tűzokádó Játszóházban ugyanis hét sárkányos próbát kellett kiállniuk a bátor királyfiknak és a harcias királylányoknak. A rengeteg különböző játék közül azonban a kicsik és a nagyok is nehezen tudtak csak választani. A néhány éves gyerkőcök látszólag azt a játékot élvezték a legjobban, amelyben különböző járműveket „vezethettek”. A négyéves Németh Szonja és Horváth Zsombor például elmondták, hogy ők bármeddig elülnének az iskolabuszban. Mivel több járművet is kipróbálták, biztosan tudják, mi a dörgés. Hozzá kell tenni azonban, hogy egy kislányt például annyira megijesztett a járművek felett csimpaszkodó plüssmajom, hogy inkább jó messzire elkerülte a verdákat.

A Szent Iván-éji vigasságon a családok voltak abszolút többségben, de a szerelmesek napját rengeteg pár is a Csónakázótó mellett töltötte. Kelemen Zsuzsa és Mikula János Bozzaiból érkeztek Szombathelyre, mivel nagyon szeretnek a maihoz hasonló programokon részt venni. Az pedig már csak hab a tortán, hogy idén már jegyespárként tölthették együtt a szerelmesek éjszakáját. Zsuzsa és János leginkább a hangulat és az együttlét miatt érezték jól magukat, de kipróbáltak néhány játékot, és ettek is egy jót. Ha pedig tehetik, akkor jövőre is visszajönnek.

A mini színpadon különböző bemutatókat nézhettek meg az érdeklődők: volt néptánc, kötélugrás is egyebek között. Programokból bőven volt tehát választék a késő este pedig a koncertekről szólt leginkább. Fellépett például a Solution zenekar, a Meggie’s Crew pedig az 1960-as és 1970-es évek zenéiből válogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!