Sport

2015.06.23. 19:09

Ismét a felnőtteknél - Mészáros Áron az Alba fizikai felkészítésére ügyel

Székesfehérvár - Egy év szünet után ismét ő irányítja a TLI Alba Fehérvárnál zajló erőnléti felkészülést. A vezetőedző őt kérte fel a feladatra.

Horog László

Minden napja foglalt, mindössze negyedórás szünetek jutnak neki. A Vodafone Sportcentrumban képző tábort vezet két héten keresztül, öt, fehérvári kollégával.

Három éve, 2012 nyarán került a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiához Mészáros Áron. Ahogy a családban a többi férfi, ő is kosarazott. Édesapja a szövetségben dolgozik az utánpótlás vonalon, korábbi háromszoros szövetségi kapitány. Bátyja, Zalán százszoros válogatott, a Rátgéber Akadémia vezetője.

- A családban anyu és a nővérem nem kosarazott, mindenki más igen. A nővérem, Réka aerobic Európa-bajnok, Világkupa-győztes, a sportban ő vitte közülünk a legtöbbre, eredményesség tekintetében. Bár, a kosárlabdában, mivel világsportág, egy Eb-re kijutni is óriási teljesítmény. Hátvéd voltam, hat évet töltöttem az élvonalban, a Honvédban és Szolnokon, Debrecenben és Százhalombattán. A fővárosiakkal bajnokságot nyertünk, az 1996-97-os idényben. Arra pontosan emlékszem, hogy nem én dobtam a győztes kosarat.

- Nyilván az édesapja volt a vezetőedző.

- Nem, ő soha nem volt az edzőm. Egyéni képzéseket tartott nekem és a tesómnak. A bátyámnak volt a szakvezetője, harcoltak is eleget. Alighanem velem is lett volna konfliktusa apunak, ha azt a gárdát dirigálja, ahol pattogtatok. A játékkal ma sem szakítottam, NB II-ben szerepelek, az Öreg Kaszások együttesében. Még megy a játék, sokadig fénykoromat élem.

Mészáros Áron korábban Carlos Frade stábjában dolgozott, júliustól Dzunics Braniszlav mellett. Fotó: Horog László

- Közben edzősködik, a DKKA-nál és a TLI Albánál is.

- Hét évvel ezelőtt kezdtem sportág specifikus, állóképességi felméréseket végezni Téglásy Györggyel, ezekkel a műveletekkel azóta is foglalkozom, 2010 óta pedig erőnléti edzőként is dolgozom. Két évvel később kerestek meg a DKKA vezetői, Salamon Endre invitált Fehérvárra. Egy szezont dolgoztam az utánpótlásban, majd Dávid Kornél klubelnök jelezte, örömmel venné, ha az új vezetőedző, a spanyol Carlos Frade stábjában dolgoznék. A felnőttek mellett is ténykedtem, közben az akadémiás feladataimat sem hanyagoltam el. Lezárult a szezon, a továbbiakban csak az utánpótlásban kaptam szerepet.

- Most viszont ismét aláírt a felnőttekhez is.

- Nem vagyok Michael Jordan, hogy csinnadrattával aláírok egy szerződést. Maradjunk annyiban, bekerültem Dzunics Braniszlav stábjába. Örültem a felkérésnek, korábban nem dolgoztam vele. Hogy pontosan mi lesz a feladatom, azt rövidesen tisztázzuk. Nyilván a játékosok erőnlétére ügyelek, de hogy milyen mélységben bízzák rám a feladatokat, az kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!