f1

2015.06.25. 11:17

Lassan Vettel is feladhatja

Toto Wolff szerint Sebastian Vettelnek még van esélye az idei címre, habár már nem sokáig.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Tajthi Andrea

A Ferrari ugyan csökkentette a Mercedeshez képesti hátrányát a 2015-ös évre, Niki Lauda azonban így is meglepődött, Rosberg és Hamilton mennyire könnyedén otthagyták a mezőnyt Ausztriában. Vettel megerősítette, hogy valóban nem voltak olyan közel, mint szerették volna, a Mercedesnek viszont Wolff bevallása szerint az első 10-15 körben a maximumot kellett autóznia, hogy később büntetlenül kiengedhessenek – annyira, hogy Rosberg „élete egyik legkönnyebb győzelmének” nevezte osztrák futamgyőzelmét.

A Ferrari már elhasznált néhány zsetont motorfejlesztésre Kanadában; a pletykák szerint a következő két specifikáció Monzában és Austinban érkezhet meg.

„Az autóink folyamatosan fejlődnek” – nyilatkozta Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke. „Monzába érkezve pedig sokkal erősebb pozícióban leszünk már.”

Könnyen lehet, hogy Monza már késői időpont: Vettel már 49 ponttal van Hamilton mögött, vagyis ha még életben akarja tartani bajnoki reményeit, most kell elkezdenie csökkenteni a hátrányt.

„Ha Magyarországig nem csökken az előnyünk, akkor rendkívül nehéz szituáció vár a Ferrarira” – mondta Wolff.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!