Szombathely

2015.06.26. 12:53

Harc az Őrvidékért - Megkoszorúzták a hősök emléktábláját Szombathelyen

Szombathely – Végéhez ért a Trianoni emlékhónap. Koszorúzással, előadásokkal tisztelegtek a hősök emléke előtt.

A magyar történelem legnagyobb tragédiája az írókat, költőket és művészeket is arra ihlette, hogy szót emeljenek Magyarországért, a magyarságért. Az Őrvidékház által szervezett sikeres Trianoni megemlékező rendezvénysorozat kedd estéjén egy olyan színművésznővel ismerkedhettünk meg, aki ünnepelt csillag, különleges szépség, kivételes tehetség volt. 100 éve született Szeleczky Zita, „a nemzet kishúga” Ennek az ismertségnek az elmélyítésében segített nekünk, Vitéz Jávor Zoltán, a művésznő szellemi hagyatékának gondozója, rokona és keresztfia.

Csütörtöki, harmadik eseménye két helyszínen zajlott. 17 órakor az oladi Szentháromság templom oldalán, az őrvidéki harcokban elesett hősök emlékét ápoló tábla előtt rótták le tiszteletüket a jelenlevők. Beszédet mondott a körzet képviselője, Dr. Kecskés László, Gál Sándor az ŐrvidékHáz igazgatóhelyettese, valamint Vincze Imre egyházközségi elnök. Koszorút helyezett el Sátory Károly a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület elnöke városi képviselő és Farkas Csaba az ŐrvidékHáz igazgatója. Az esemény után az ŐrvidékHázban folytatódott a program, ahol Dr. Botlik József történész teltházas előadását hallgathatta meg az érdeklődő közönség - A Rongyos Gárda harca Őrvidékért címmel. Az emlékhónapot lezáró esemény a hétvégi Hűségtúrával zárul, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!