f1

2015.06.26. 12:29

Todt: Ez csak egy kis fejfájás

Az FIA elnöke, Jean Todt is azt állítja, hogy az F1-nek nagy változásokra van szüksége, ha a jövőben is népszerű szeretne lenni.

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

"Ha azt kérdezik, lehetne-e jobb (a Forma-1), a válasz: igen. Szerintem mindenki reggel úgy ébred fel, hogy azt mondja, 'mi vagyunk a legjobbak'. Nem hiszem, hogy okos dolog  ezt mondani. Minden reggel inkább azzal a motivációval kellene ébredni, hogy 'miben tudunk még javulni'?"

"Szerintem nekünk (F1) nem 'rákunk' van, csak egy kis 'fejfájásunk'. Tehát receptet kell találnunk a fejfájásunkra, de nem rákot kell kezelnünk."

Todt azonban aggódik a Forma-1 jelenlegi negatív megítélése miatt.

"Ez a teória visszafogja az embereket, és ez nem jó. Az eberek azt hiszik, hogy nagyon rossz a helyzet. Ez elriasztja a szponzorokat, mert ha egy nagy cég vagy és a motorsportba akarsz invesztálni, azt fogod kérdezni, 'miért fektessek be olyasvalamibe, amivel az emberek nem elégedettek?' Ez pedig visszatartja a potenciális új belépőket is."

Na de hogyan javítana Todt a jelenlegi helyzeten?

"Ha tudunk alkalmazkodni néhány dologhoz, amit könnyen elérhetünk, azt meg kell vitatni, és javaslatot kell rá tenni. Nem mondom, hogy feladtam, én nagyon remélem, hogy ki tudunk találni valamit, hogy a nézőknek is jó legyen. Mindenesetre én elkötelezett vagyok és nem fogok fenyegetni senkit, a célom az, hogy a legjobbat hozzuk ki a dologból."

"Vegyük csak például a Williamset, akik két éve még sehol nem voltak, és szerintem egyszerűen csak úgy döntöttek, hogy felülvizsgálják a csapat szervezettségét, és nem gondolom őrült módon a pénzügyi oldalra helyezték volna a hangsúlyt, egyszerűen csak jobb munkát végeznek. Persze a pénz is fontos, de nem ez az egyetlen tényező, hiszen vannak olyan nagy költségvetésű csapatok is, akik évek óta nem nyertek versenyt. Ezért is kedvetlenedtek el. Természetes, hogy ha sok pénzt áldozol valamire, és mégsem nyersz, akkor elmegy a kedved tőle."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!