f1

2015.06.24. 16:16

Boullier: A teljesítményünknek hamarosan kihatása lesz 2016-ra

Eric Boullier szerint a McLaren-Honda problémás szezonja rövid időn belül rányomhatja a bélyegét a 2016-os tervekre is.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

A wokingi istálló mindössze egyszer szerzett pontot a szezon első nyolc futamán, a legutóbbi két verseny Kanadában és Ausztriában pedig különösen fájdalmas volt a csapat számára. Boullier ugyan ragaszkodik hozzá, hogy a McLaren igenis fejlődik, azzal azonban tisztában van, hogy az idei szenvedéseknek súlyos következményei lehetnek a jövő évre vonatkozóan.

„Abban nem vagyok biztos, hogy jelen pillanatban kihatna 2016-ra, de hamarosan ki fog” – nyilatkozta Boullier a csapat szereplését illetően. „Idén rengeteg értékes tesztidőt vesztettünk el, különösen télen, de a versenyek alatt is. Minden egyes elvesztegetett kör értelemszerűen hátrány számodra, ezért pedig csak saját magadnak lehetsz hálás.”

A Honda folyamatos megbízhatósági gondjai a McLaren kezeit is megkötik, akik így nem tudnak teljes mértékben a teljesítmény növelésére koncentrálni.

„A fókusz valóban eltolódik kissé” – folytatta Boullier. „Néha a pályán töltött időt a megbízhatóság javítására kell fordítanunk, nem a teljesítményére. Minden lehetőséget igyekszünk kihasználni – nincsenek egzakt számaim, de az biztos, hogy le vagyunk maradva. Az elkövetkező futamokon sokkal többet ki tudnánk hozni az autóból, azonban mindent csak a maga idejében.”

A Honda újdonsült elnök-vezérigazgatója, Takahiro Hachigo is kilátogatott az Osztrák Nagydíjra; a márka motorsportfőnöke, Yasuhisa Arai szerint a vezetőségi váltás nem lesz kihatással a Honda F1-es projektjére és az elkötelezettség mértékére.

„Még nem kaptam semmilyen megjegyzést az új vezérigazgatótól, azonban mindig is nagy tisztelettel tekintett az F1-es hozzájárulásunkra” – nyilatkozta Arai. „A csapatunknak minden erejével azon kell lennie, hogy a szezon második felében és jövőre elcsípjen egy győzelmet – nagyon keményen fogjuk nyomni, hogy ezt elérjük. Nincsen megszabott türelmi határidő. A jövőben is az F1-ben fogunk maradni, ezt megígérjük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!