Életmód

2015.06.29. 09:59

Nosza Mami és a háziorvos

Nosza Mami és a háziorvosBiztatásnak indult a Nosza Mami, aztán egy tánccsoport neve lett.

Barta Éva

Országos nyugdíjas-találkozón láttam őket először, a harmincöt fokos hőségben szőrmébe burkolózva éppen a Macskákból adtak elő részleteket. A fináléban már ott ugráltak a kiscicák is, akik majd az utánpótlást adják. Gond nem lehet a hőségben sem, hiszen mint mondták, ők orvosi felügyelettel táncolnak. A Nosza Mami tánccsoportot ugyanis Újszász háziorvosa vezeti, ő állítja össze a koreográfiát is testre szabottan, hiszen, ha valaki, ő tudja, hogy ki mit bír. Mostanában nagyon sok a panasz az egészségügyre. Ezek nagy része a rendszerhibákkal, a pénzhiánnyal magyarázható.

Az apró gesztusokat már észre sem vesszük, pedig különösen bizonyos kor után a törődés is gyógyít. Nemrégen diétát (és fogyókúrát) javasolt a háziorvosom. Többször ebédelünk egy étteremben, ilyenkor lelassít az asztalomnál, belenéz a tányéromba, ez a kicsit vicces szertartás oda vezetett, hogy már az étlap böngészését is a főzelékeknél kezdem és a desszertnél abbahagyom. Szóval a sok panasz többsége általában rendszerfüggő, a gyógyító figyelem pedig emberfüggő.

Címkék#egészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!