Sport

2015.07.01. 17:39

Demeter Bence nem lett döntős

Berlin - Kasza Róbert és Marosi Ádám bejutott a döntőbe a berlini öttusa világbajnokság férfi selejtezőjéből, azonban Demeter Bence és az egyéni induló Tomaschof Soma lemaradt a fináléról.

Ferencz Balázs

Komoly tétje van az idei öttusa világbajnokságnak, hiszen aki az egyéni verseny első három helyén végez olmipiai kvótát, vagyis indulási jogot szerez a riói nyári játékokra. Talán éppen ezért gyűlt össze népes mezőny a berlini vb férfi selejtezőjében. Három selejtezőcsoportban kilencven tusázó kezdte a napot szerdán. A magyar színeket négy versenyző képviselte, Kasza Róbert és a fehérvári Demeter Bence az A-csoportban, az egyéni induló Tomaschof Soma a B-ben, Marosi Ádám pedig a C jelűben viaskodott, nem túl acélosan.

Kasza Róbert (b) ott lesz a pénteki döntőben, a szezont sérüléssel kezdő Demeter Bence lecsúszott a fináléról

Az A-csoport úszással rajtolt. Kasza Róbert remekül hasította a vizet, az első számot az ötödikként zárta, és a Volán Fehérvár versenyzője Demeter Bence sem úszott rosszul, 2.03:50-nel a 9. helyen zárta a medencei küzdelmeket. A vívópáston aztán hasonló, de nem éppen pengés eredménnyel teljesített a két magyar. Mindketten csak 13 győzelmet gyűjtöttek az asszók tengerében, s így a mezőny közepére csúsztak vissza. A csoportok első 8 helyezettje automatikusan döntőbe jut, s hozzájuk csatlakozik a további legjobb 12, így a kombinált számban oda kellett tenniük magukat a magyar fiúknak. Ezzel nem is volt különösebb probléma, Kasza másodikként zárta a lövészettel tarkított futást, és a csoport 9.-jeként döntőbe jutott, Demeter Bencének azonban nem volt elegendő a kombiban elcsípett 12. helye, az összesített 19. pozíciójával lemaradt a férfiak pénteki döntőjéről. Ezzel eldőlt, hogy a csapatversenyben sem lesz értékelhető a magyar egység a fináléban. A még juniorkorú Tomaschoff Soma számára erősnek bizonyult a felnőtt mezőny, csoportja 26. helyén zárt. Marosi Ádám remekül úszott, közepesen vívott, és nagyot futott a kombiban, hatodikként kvalifikálta magát a 36 fős döntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!