Jégkorong

2015.07.02. 19:04

Kulcsjátékosokkal hosszabbított a Fehérvár AV19 csapata - Kóger és Szirányi is marad

Székesfehérvár - Újabb két magyar válogatott állapodott meg a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata: Kóger Dániel és Szirányi Bence is a Volánt erősíti a továbbiakban is.

Bobory Balázs

Nincs megállás!

A Fehérvár AV19 nagyon belehúzott a játékospiacon. A kék-fehérek szerdán Nagy Gergő szerződtetését jelentették be, csütörtökön pedig aláírt két krakkói hős, a világbajnokságon csillogó Kóger Dániel, és a feljutást bebiztosító gólt szerző védő, Szirányi Bence.

Kóger tavaly nyáron tért vissza a tengerentúlról nevelőegyesületéhez. Sokáig sérülések hátráltatták, így mindösszesen negyven mérkőzésen játszott ezalatt az EBEL-ben, ezeken 20 pontot (10 gól, 10 gólpassz) jegyzett. Ahogy már említettük, a lengyelországi világbajnokságra elképesztő formába lendült, játékával sokat segített, hogy a csapat feljutott. Kóger Dániel egy évre kötelezte el magát a Volánhoz.

Remélhetőleg sokszor látjuk Kóger Dánielt így örülni
Fotó: Molnár Artúr

Szirányi Bence 2013-ban érkezett Székesfehérvárra, és villámgyorsan az Ördögök védelmének alappillérévé vált. Természetesen a válogatottnak is az erőssége, ráadásul a 27 éves bekk két évre írt alá a fehérváriakhoz.

Még egy szerződéshosszabbításról is beszámolhatunk.

Sárpátki Tamásnak ugyan még a következő szezonra is érvényes volt, a klub azonban új megállapodást kötöt vele, így a tehetséges támadó 2017-ig biztosan marad a Fehérvár AV19 kötelékében.

Hetényi Pétert azonban nem látjuk a következő szezonban kék-fehér mezben, a védő úgy döntött, hogy máshol folytatja pályafutását, új lehetőségekre vágyik.

Mindent összevetve úgy tűnik, nagyon erős alakul Fehérváron, a Volán még mindig keres két légiós bekket, és további válogatottakkal hosszabbítana szerződést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!