Sport

2015.07.03. 17:54

Értékes zalai helyezések - Matyasovszky és Molnár ötödik, Lengyel hatodik az ob-n

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Az úszók Győrben zajló 67. Országos Felnőtt Bajnokságán (egyben Széchy Tamás Emlékverseny) a nagykanizsai Molnár Flóra csütörtöki meglepetés-ezüstérme után tegnap némileg csendesebb, de annál munkásabb napja volt a zalai indulóknak.

Varga Andor

Kezdjük a zalaegerszegi EuropTec-ZÚK két sportolójával, hiszen pénteken Matyasovszky Dalma (200 méteres hátúszás), valamint Lengyel Anna (800 m gyors) is döntőt úszott Győrben.

Matyasovszky Dalma

A maga számában a Bakuban egy hete zárult I. Európa Játékokon is bizonyított Matyasovszky, aki tegnap 2:15,84 perces idővel ért célba az 5. helyen. Lengyel pedig 6. lett 9:00,81-gyel egy helyezést, valamint közel 5 másodpercet javítva egy évvel ezelőtti országos bajnoki eredményén.

- Lengyel Anna eredménye nagy egyéni csúcs, esetében feltétlen elégedettek lehetünk. Matyasovszky Dalma teljesítménye ugyancsak rendben van, ahhoz képest, hogy az elmúlt két hétben mennyit utazott, milyen versenyeken vett részt és mennyire keveset edzett. Utóbbi hiányosságot ezekben a napokban is próbáljuk orvosolni, terhelés alatt pedig természetes, hogy a versenyző nem tökéletesen friss - értékelt Horváth Csaba, a ZÚK trénere. Az egerszegiek számára a tegnapi két döntővel véget is ért a felnőtt ob.

Lengyel Anna

Molnár Flóra számára viszont még hátra van a java, hiszen a szombat esti programban úszik majd fő számában, 50 m gyorson, ahol ráadásul bajnoki címvédőként rajtolhat majd. A Dél-zalai Vízmű SE kiválósága a számban kiválóan teljesített a tegnapi előfutamok, illetve az elődöntő során is, és a 4. legjobb idővel (25,80 másodperc) jutott be a fináléba. Ám a teljességhez tartozik, hogy nála jobbat kizárólag olasz úszók produkáltak vagyis a magyar bajnoki cím szempontjából érdekes úszók közül övé a legjobb időeredmény.

Molnár Flóra

Tegnapi napját ráadásul az 50 m pillangó tette teljessé, melyben szintén a döntőig jutott, és ott 27,76-tal 5. lett. Remélhetőleg maradt mára benne elég tartalék.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!