Életmód

2015.07.03. 06:26

Mi ezüstkorúak

Egyelőre ízlelgetem az új elnevezésünket, ami állítólag már nem is olyan friss, de hozzám csak most jutott el.

Barta Éva

Voltunk mi hatvanasok, hetvenesek már annyi minden, az édeskés szép korúaktól a flegmán fogalmazott „nyuggerekig”. Most pedig ezüstkorúak vagy ezüstrókák lettünk Ez a viszonylag új elnevezés, rókával vagy anélkül nekem tetszik hiszen az ezüst nemes fém, az ezüstróka elegáns az ezüstszínű hajról a bölcsességre, élettapasztalatra lehet asszociálni. Lehet, hogy felértékelődtünk?

Ha viszont már eljutottunk az ezüstig, tovább lehetne lépni. Mondjuk átalakítani a különböző iratokon és a tudatokban a foglalkozás rubrikát. Hatvanon túl ugyanis a kérdésre csak egy válasz lehetséges: nyugdíjas. Mintha ez az egyre növekvő réteg egy egységes massza volna, abban összegyúrva az előéletek, a korábbi személyiségek. Mennyivel jobban hangzana, hogy például nyugdíjas óvónő, nyugdíjas asztalos mester, nyugdíjas könyvelő stb. Szóval, ha politikusok a következő kampány idején kedveskedni szeretnének az ezüstkorúaknak vagy ezüstrókáknak, hát fontolják meg ezt a javaslatot is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!