f1

2015.07.06. 11:44

Magyar Nagydíj visszatekintő: 1994 - Senna nélkül...

A 9. Magyar Nagydíjnak igen szomorú alaphangot adott Senna hiánya.

Paksi Konstantin

Fotó: Paksi Konstantin

A Formula 1 akkor már több évtizedes története során kevés olyan tragikus hétvége volt, mint az imolai, sokan az 1960-as Belga Nagydíjon történtekhez hasonlították annak a szomorú hétvégének az eseményeit. Schumacher elképesztő menetelése is rányomta a bélyegét az idényre, főleg, hogy a Benetton csapat több turpisságára is fény derült. Hill és a Williams csapat nehezen ébredt a rémálomból, és a lemaradásuk is ledolgozhatatlannak tűnt ekkor.

Az edzésen nem sokat változott a papírforma, Schumacher könnyedén szerezte meg a pole pozíciót a két Williams pilóta előtt. A rajt jobban sikerült Damonnak, de Michael többször is ráhúzott a britre, majd az első kanyarban kívülről sikerült beférnie Damon elé.

Coulthard megtartotta a harmadik helyét, mögötte, a mezőny közepén a két Jordan és Katayama futama az első körben véget ért.

Schumacher igen hamar, már a 17. körben kiállt kereket cserélni, és világossá vált, hogy egy három kerékcserés taktikát választott a csapattal együtt. Rövid ideig Hill került az élre, de a kerékcseréjénél Schumacher visszavette a vezetést, amit már nem is engedett ki a kezéből a futam végéig.

Még egy fordulatot tartogatott a kissé egyhangú futam, amikor Alesi motorhiba miatt kiállt, és az aszfaltra került olajfolton a még rutintalan Coulthard elveszítette az uralmát a Williamse felett, és a szalagkorlátnak csapta a versenygépét. David egy értékes harmadik helyet dobott el a látványos bukással.

 

Paksi Konstantin korábbi könyvei a következő címekre kattintva tekinthetők és vásárolhatók meg: 
A Forma 1 60 éve
Damon Hill
Az alábbi képen Konstantin hamarosan megjelenő, a Forma-1 világbajnokait bemutató könyvének borítóját láthatjátok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!