Sport

2015.07.06. 19:44

Sztárparádé a Bregyóban - Olimpiai, világ-, Európa-bajnokok versenyeznek Gyulai István emlékére

Székesfehérvár -Sajtótájékoztatót tartottak, amelynek témája az év versenye, a kedden megrendezésre kerülő Gyulai István Memorial Atlétika Magyar Nagydíj volt.

Silye Sándor

Pars Krisztián (b), Campbell-Brown, LaShown Merrit, Márton Anita, Aries Merritt
Fotó: Simon Erika

Akik tájékoztattak: Cser Palkovics András polgármester, Deutsch Péter, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervező bizottságának az elnöke, Spiriev Attila versenyigazgató, Gyulai Márton István a szövetség főtitkára. A polgármestertől megtudtuk: az ezeréves város sportban nagyon gazdag, a Szuper Kupa döntő ellenére is... Köszönetet mondott a szövetségnek, a családnak, mert lehetővé tették, hogy itt legyen a verseny, a megemlékezés. Kiderült: elképzelhető, hogy Fejér székhelye akár több évig is lehet házigazda, sőt, jövőre alighanem már villanyfényben csatáznak majd a világ legjobbjai. Deutsch Péter visszanézett a kezdetekre, amikor lehetetlen küldetésnek látszott mindaz, ami mára valóság lett, és Gyulai Istvánra, a sportemberre, a diplomatára sztárparádéval emlékezhet mindenki. Szerencsére remek magyar sportembereknek is – Pars, Márton, Kővágó – drukkolhatunk, tapsolhatunk. Egy csúcs már eleve adott, mert 38, 40 fokban versenyezni az bizony csúcs... Spiriev Attila jelentette: kettő kivételével – a magasugró Bondarenko, és a megbetegedett „Krokodil-ember”, Mokoena – minden beharangozott sztár rajthoz áll ma. (A neveket tegnapi számunkban olvashatták.)

Íme néhány mondat a világhírességek szájából:

Veronica Campbell-Brown a világ jelenleg leggyorsabb női sprintere, aki minden korosztályban megnyert mindent: „Mi motivál? Tudom, a tehetséget kaptam, és ezt az isteni ajándékot szeretném maximálisan, a lehető legjobban kihasználni.”

Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnokunk: „Jobb valamivel az egészségi állapotom, 79 méter fölött akarok teljesíteni. Megpróbálok a 80 fölé kerülni, de tény: délután 3-kor 40 fokban kalapácsot nem lesz nagy élmény dobni. A fehérvári országos bajnokságra olyan formában szeretnék már kerülni, ami biztató lesz számomra a világbajnokság előtt.”

Lashawn Merrit, a 400 méteres síkfutás sztárja: „Korábban a 200, most inkább a 400 méteres távra koncentrálok. Már gondolkodom azon, hogy egy versenyen mindkettőben elindulok.”

Márton Anita, az idei fedettpályás súlylökő Európa-bajnok: „Párizs után Székesfehérváron is szeretnék az első három között végezni.”

Essza Barshim magasugró: „Későn jöttem, de jót aludtam, jót ettem, minden rendben. Tavaly, amikor 241 centiméter magasra ugrottam, nem aludtam, az idei vb után is szeretnék éber lenni ”

Justin Gatlin a világ idei leggyorsabb embere: „Nagyon meleg van, pont olyan az idő, mint Floridában, tehát otthon versenyzek majd ”

„Kóstolónak” a nagy versenyszámok kezdési ideje: 14.40: férfi kalapácsvetés, 17.05 női súlylökés, 17.25: férfi magasugrás, 17.55: női 100 méter A-futam, 18.19: férfi 400 méter, 19.15 férfi 110 gát, 19.32: férfi 100 méter B-futam (Szabó Dániellel), 19.40: férfi 100 méter A-futam. De 11 órától folyamatosan zajlanak már a versenyek a magyar Szuper Liga futamok, és a sztárok viadalai. Érdemes lesz hát időben kimenni!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!