Sport

2015.07.06. 19:44

Új úton az Alba Regia

Székesfehérvár - Kilenctagú elnökséget, elnöknek pedig Balássi Imrét választotta az Alba Regia Sport Club tisztújító küldött közgyűlése.

Ferencz Balázs

A TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapatának siralmas bajnoki szereplése után robbant a bomba a négyszeres bajnok NB I-es együttest működtető Alba Regia Sport Clubnál. Május 20-án az SC elnöke, Dávid Kornél bejelentette lemondását, s az egyesület irányító testületében változtatni kellett. Az Alba Regia SC tisztújító küldött közgyűlése nyitányán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere beszélt arról, hogy a városnak fontos a kosárlabda, ezért a kialakult helyzetben bele kellett avatkoznia a klub életébe. A város jelöléseket tett a további irányításra, de reményét fejezte ki, hogy a közgyűlés napján kivonulhat, és csak támogatóként marad jelen a fehérvári kosárlabdában.

Nagy Gábor levezető elnökként megköszönte a korábbi elnökség munkáját, majd a küldöttek elfogadták az SC új alapszabályát, melynek fő eleme, hogy az eddigi 15 tagú elnökség helyett 9 fő irányítja az egyesületet. A fiatalítás eszméje mellett elnöknek Balássi Imrét, elnökségi tagoknak pedig Dávid Kornélt, a DKKA U11-es csapatának edzőjét Nagy Krisztinát, Ribi Pétert a Fehérvár Travel ügyvezetőjét, Sajni Józsefet a TLI Kft. ügyvezetőjét, Kelemen Kálmánt a Hungrana pénzügyi igazgatóját, Steigerwald Tibort a Depónia Kft. ügyvezetőjét, Minárovits Mártont, az Albacomp ügyvezetőjét, és dr. Kovács Zsolt ügyvédet választotta a közgyűlés.

Balássi Imre - aki a Fehérvár KC női kézilabda csapatát is működtető Köfém SC elnöke - székfoglalójában jelezte, hogy nem válik meg a kézilabdásoktól, mindkét egyesület vezetését is vállalja a továbbiakban. Az új elnök első ténykedéseként azt kérte a küldött közgyűléstől, hogy támogassa javaslatát, miszerint az SC szakmai igazgatója Dávid Kornél legyen. A küldöttek egyhangú szavazással fogadták el a javaslatot, hogy aztán az új elnökség máris tanácskozhasson.

Balássi Imre a kosárlabda területén strukturális változást sürget.

- A kézilabdacsapat is egy meghatározó tagja a bajnokságnak, a TLI-Alba Fehérvár pedig egy fogalom nem csak a városban, hanem az ország kosárlabda-életében is. Bízom abban, hogy sikerül azokat a strukturális változásokat véghezvinnünk, ami egyértelmű döntési mechanizmust eredményez a klubnál. fogalmazott az új elnök. Remek edzője van a csapatnak, megfelelő játékosokkal és kialakult rendszerrel sikereket tudunk elérni. A kézilabda terén remek kollégáim vannak, tudják a dolgukat és már bizonyítottak nehéz helyzetekben is. Megpróbáljuk ugyanezt a megfelelő szakmai és strukturális hátteret kialakítani a kosárlabdában is, és ha ez sikerül, akkor az bizakodásra ad okot. Egyértelműsíteni szeretnénk, hogy ki miért felel és mi a dolga. A következő két-három hétben áttekintjük, hogy jogilag és a számvitel terén milyen helyzetben van a klub, és kialakítunk egy olyan rendszert, ami sikeres lesz.

Minimum elvárás, hogy a négy közé kerüljön a kosárlabda csapat a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!