Sport

2015.07.06. 19:44

A fehérvári úszóklubok jól helytálltak

Székesfehérvár - Saját elvárásaiknak is megfelelően szerepeltek a fehérvári úszóegyesületek a Győrben megrendezett országos bajnokságon.

Bobory Balázs

A Hullám 91 öt éremmel két arany, három bronz zárta az ob-t. Sebestyén Dalma mindegyik medálban szerepet vállalt, négyet egymaga szerzett, egyet pedig a váltó szereplése után kapott.

- Összességében kielégítő volt a szereplésünk, az egyéni teljesítmények láttán inkább elégedett lehetek, persze volt olyan versenyszám, amelyben a versenyzőnk úszhatott volna jobban - kezdte értékelését Sárdi Ákos, a Hullám vezetőedzője. - Sebestyén Dalma a felnőtt mezőnyben, ilyen minőségű, ekkora mezőnyben még soha nem volt ennyire eredményes. A többiek szereplése is megnyugtató, sőt, biztató. Dalma esetében bizonyosnak érzem, hogy jövőre ott lehet valamelyik számban az olimpián, az előttünk álló hetekben azért dolgozunk, hogy valamelyik számban sikerüljön olyan időt úsznia, amely nagy lépés lehet Rió felé. Két fő számában, 200 vegyesen már van A-szintje, jó lenne ezt 200 pillangón is elérni. Ebben a két versenyszámban nagy a konkurencia itthon, nemzetenként csak a két legjobb időt elérő versenyző indulhat majd el, arra törekszünk, hogy Dalma valamelyikük legyen. A 4x100-as női vegyesváltónk bronzérme azt jelzi, hogy csapatszinten is jól dolgoztunk, Halmai Blanka, Halmai Petra és Kovács Réka is dicséretet érdemel. Sárdi Leventével most nem sikerült elérni a kitűzött célokat, ha csak azokat az időket úszta volna, amelyeket március óta tud, akkor dobogós, a felkészülés nem volt zavartalan, ezért sem sikerült a legjobbját nyújtania. A következő hetekben korosztályos bajnokságok várnak ránk, illetve Sebestyén Dalma is indul július végén nemzetközi versenyen.

A Székesfehérvári Delfin SE nagyon fiatal csapattal szerepelt Győrben, a legjobb helyeztést Horváth Zoltán érte el, 4. lett 50 mellen.

- Itt reméltünk egy érmet, sajnos hibáztunk. A fiataljainknál az a cél, hogy a következő egy-két évben bizonyítsanak a felnőtt mezőnyben - mondta Dániel András vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!