f1

2015.07.07. 08:26

Kvyat megpördülése egy dobogós helybe került?

Legalábbis Christian Horner szerint, aki szerint ha az orosz nem pördült volna meg, amikor elkezdett esni, a Red Bull a dobogóért harcolhatott volna.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Red Bull egy nagyobbacska fejlesztési csomaggal érkezett Silverstone-ba. A fejlesztések jól működtek, Kvyat a hetedik, míg Daniel Ricciardo a tizedik helyre kvalifikált. Az orosz végül a hatodik helyen ért célba vasárnap, 37 másodperces hátrányban a harmadik helyezett Sebastian Vettel mögött, Ricciardo azonban motorelektronikai hiba miatt kiállni kényszerült. Horner szerint Kvyat figyelemre méltóan jól vezetett, a bevezető körén viszont megpördült, így – hiába érdemelte volna meg – nem tudott a hatodik helynél előrébb végezni.

„Monaco óta először éreztük azt, hogy versenyben vagyunk” – nyilatkozta Horner. „A Ferrarik ellen harcoltunk; Daniil bemutatott egy szép előzést Seb ellen a Luffieldban, majd az egykiállásos taktikára kezdett koncentrálni. Amikor a körülmények romlani kezdtek az esőzés miatt, Daniil megpördült a bevezető körén, amivel 10-12 másodpercet vesztett – enélkül akár Sebbel is küzdhetett volna a dobogóért.”

Vettel éppen a boxban volt, amikor Kvyat kalandozott; a német meglepődve vette észre, hogy a Red Bull alig hozott rajta, amíg a boxban volt.

„Kissé meglepődtem, mivel Kvyat mögöttem volt, amikor kiálltam, majd amikor kijöttem, láttam magam előtt” – magyarázta Vettel. „Nem tudtam, mi történt vele ez alatt a néhány száz méter alatt, de feltételezem a pálya csúszóssága volt az oka.”

Kvyat monacói negyedik helye óta ez volt a Red Bull legjobb eredménye, Horner pedig értelemszerűen elégedett a fejlődéssel.

„Összességében pozitív hétvégét zártunk” – mondta Horner. „Az autó kétségtelenül javult; igyekszünk reményt meríteni a futamból, ugyanis valóban bizakodásra ad okot a teljesítményünk. Az egész hétvége alatt versenyképesebbnek tűntünk, mint eddig, Magyarország pedig még jobb eredményeket tartogathat számunkra – a Hungaroring vonalvezetése mindig is kedvezett nekünk. Mindenképpen megnyugtat bennünket, hogy amikor változó körülmények uralkodtak a pályán, Kvyat volt a leggyorsabb az utolsó egynéhány olyan körben, amikor még slickeken voltak. Jó látni a fel-fellobbanó potenciált. Jobban is alakulhatott volna a futam, azonban sokkal rosszabb is lehetne.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!