Foci

2015.07.07. 13:38

Pusztaszabolcson szép eredményt értek el az utánpótlás labdarúgók

Pusztaszabolcs - A megye II. Agárdi Termál csoportját az U 21-es csapatok között a Pusztaszabolcs SC csapata nyerte.

Káldor András

A 2013/14-es idényben – akkor még az U20-as csapatok között – az 5. helyen zártak, jócskán lemaradva a bajnoki címet bezsebelő Sárszentmiklós, Seregélyes, Aba-Sárvíz trió mögött. A góllövőlista dobogóján azonban ennek ellenére találhattunk a csapatból játékost, a harmadik helyezett Páhi Tibor 26 találattal a 3. helyet érte el. Idén fokozatosan lépkedett előre a kissé gyengébbre sikeredett rajt után az együttes, és az 5. fordulót követően léphettek fel először a dobogóra, majd a 7. játéknap után már a hátukat nézte a mezőny, és az Abát megelőzve egypontos előnnyel várhatták a tavaszt. A jól sikerült téli felkészülés után – a csapat megnyerte az Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség műfüves kupáját – a 20. fordulóban, Lajoskomáromban váratlan vereséget szenvedtek (1-2), de a vezetők abban bíztak, hogy nem vesztik el a fiatalok a kedvüket.

A Pusztaszabolcs U 21-es együttese utolsó bajnokiján is nagy fölénnyel, 11-0-ra  győzte le a Nagylók gárdáját hazai pályán
Fotó: psc.hu

Majd a 26. fordulóban megtörtént az, amelyre legrosszabb álmaikban sem gondolnak vissza. Seregélyessel hazai pályán 2-2-t játszottak, és hosszú idő után visszavette a vezetést a tabellán az Aba-Sárvíz csapata. Ez az ijedség csupán két fordulóig tartott, az Abaiak megtették azt a szívességet, hogy Sárosdon csak döntetlent értek el, így visszavették a vezetést, és már nem engedték kiénekelni a sajtot a szájukból. Ehhez persze az is kellett, hogy az utolsó két fordulóban kinyissák a gólcsapokat, hiszen a Nagykarácsonynak 22, míg a Nagylóknak 11 gólt rámoltak be. Lényegében ez volt az a pont,m amely malmukra hajtotta a vizet, mivel így a jobb gólarány döntött a javukra a végelszámolásnál. A csoport gólkirálya is a PSC neveltje lett, Sári Levente 55 találattal magabiztosan végzett az élen.

Zserdin Balázs az egyesület elnöke nem véletlenül büszke csapatára. – A bajnokság elején átalakult ez a korosztály, lényegében 1996-97-es összetételű csapattal szálltunk harcba, kevés idősebb játékosunk volt. Ez a csapat két éve az U16-os bajnokságot megnyerte, így idény elején célként mindenképpen a dobogó tűzte ki a vezetőség a gárda számára. Voltak nagyon jó mérkőzéseink, ez a teljesítmény feltétlenül bíztató a jövőre nézve, mivel a felnőtt csapatba is néhány tehetséges fiatalnak helyet fogunk biztosítani – mondta elégedetten a sportvezető.

Kétségtelen, hogy rendkívül gólra törően játszottak, nem véletlen, hogy nyolc mérkőzésen tudtak tíz gólnál többet lőni, a már említett 22-0 mellett többek között legyőzték 17-0-ra a Mezőszilast is. Összesen 196-szor találtak be, és mindössze 24 gólt kaptak. A csapat büszke lehet a őszi produkciójára, mivel az első öt forduló után egészen április elejéig 15 mérkőzést idegenben játszottak, a pályaválasztói jog felcserélésével, mert felújították a szabolcsi pályát. – Szerencsére a rangadókat behúztuk, Abán tíz év után nyertünk, győztünk Sárosdon, míg Seregélyesen döntetlent értünk el. Emellett a hazai rangadókon győzni tudtunk. Volt ugyan egy kis megtorpanásunk, mert az első vereségünk Lajoskomáromban vereséget szenvedtünk, míg az Aba ellen, pedig a 92. percben kapott góllal vesztettünk pontokat. Az első négy-öt csapat erős volt, ez a felső régió kiegyensúlyozott küzdelmet vívott. A Lajoskomárom nehéz falatnak bizonyult, és az sem írható a véletlen számlájára, hogy az utolsó fordulóig kiélezett harcot vívtunk az Aba-Sárvíz, és a Seregélyes csapataival – hangsúlyozta Zserdin Balázs. Elmondható erről a pontvadászatról, hogy Fejér megyében ez volt az a bajnokság, amelyet az utolsó pillanatig nyíltnak tekinthettek a résztvevők. Itt tényleg az utolsó forduló döntött, mivel három csapatnak is esélye volt az aranyéremre.

- A húszfős keret becsületesen végezte a munkáját, Sári Levente személyében egyesületünk adta a gólkirályt is. Az első csapatunknál már ősszel létszámproblémák adódtak, így bemutatkozhatott itt Baka Béla, Deutsch Márk is. Ki kell emelni a fiatalok közül a végére berobbanó Sztarek Lászlót, aki nehéz szituációkban talált be, de Sebők Attila a védelemből, valamint a kapusunk, Kolossa Róbert is rendkívül magabiztosnak bizonyult. Természetesen nem megfeledkezve Hamar Zsolt vezetőedzőről, akinek külön köszönet jár ezért a sikerért.

A szabolcsi vezetőség célja hosszabb, hogy minél több helyi kötődésű játékosnak adjanak lehetőséget a felnőtt csapatban, remélhetőleg legalább hárman élhetnek is ezzel már az őszi szezonban. – Akit lehet, azt mindenképpen beépítjük! – tette hozzá Zserdin Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!