Foci

2015.07.07. 13:58

Tavasszal megállíthatatlan volt a Türje - Vállalná az indulást a megyei I. osztályban, de egyelőre a másodosztályba adta le a nevezést az Északi-csoport bajnoka

A megyei labdarúgó II. osztály Északi-csoportjában nagyon jó tavaszi szezont produkálva végül a Türje szerezte meg az elsőséget. Egyelőre kérdéses, hogy az első vagy a második vonalban folytatják-e a következő szezontól.

Bozó Péter

A Türje együttesének nem sikerült túl jól az őszi versengés, az éllovas Böde együttese mögött hat ponttal lemaradva fordultak. Kilenc győzelem mellett két döntetlen és négy vereség volt a mérlegük. A támadósorral ekkor sem volt gond, hiszen az őszi szezonban a csapat 53 rúgott gólig jutott, az ebben az összevetésben másodikként záró Alsópáhok is csak 42-szer tudott betalálni. Tavaszra aztán megerősödött az együttes és nagyon szép félszezont produkáltak. Tizennégy mérkőzést megnyertek a türjeiek, mindössze a Zalaszentgyörgy tudott pontot szerezni ellenük. A csatárok mellett ezúttal már a védelem is jól összeállt, 55 rúgott gól mellett mindössze tizenegyet kapott az együttes, a hatpontos hátrányt ledolgozta és a tavaszi formát mutatva mindenképpen megérdemelten nyert bajnoki címet az Északi-csoportban. A 2014-2015-ös szezonról és a jövőbeli tervekről kérdeztük az együttes elnökét és vezetőedzőjét.

Álló sor: Pacsi Krisztián (elnök), Tóth Zsolt, Gál Imre (tiszteletbeli elnök), Ágh László, Vasas Norbert, Sági Milán, Balázs Sándor, Vasas Roland, Vasas Gergő, Kusztor Bence, Felföldi Tamás, Borbás Géza, Gyökeres Gyula (támogató), Dömötör József (elnökségi tag), Nagy Tamás, Guitprecht Ferenc (elnökségi tag). Első sor: Guitprecht László (edző), Borsos Tibor, Salamon Márton, Csarmasz Mátyás, Kovács Balázs, Gájer Péter, Nemes Barnabásné (gyúró), Tóth Dániel, Tamás Gyula, Koczka Attila, Károly Alex, Pál Zsolt, Vajda Zsolt, Tóth Richárd. A képről hiányzik: Márkus Sándor, Balázs Csaba, Nyirő József (elnökségi tag), Pál József (elnökségi tag), Nagy Ferenc (polgármester). Fotó: Gömbös Dániel

– Jelen pillanatban mi a megyei II. osztályba adtuk le a nevezést, mivel egyelőre nem tudjuk, hogy mi van a jövő évi TAO-s pályázatunkkal – beszélt a tervekről Pacsi Krisztián, a Türje elnöke. – Amennyiben pár héten belül kiderül, hogy számolhatunk az utánpótlás támogatással, akkor vállalnánk a megyei első osztályt, ezt jeleztük is a szövetség fel. Sajnos nem jó számunkra, ha sokáig nyitott kérdés a folytatás, hiszen az átigazolási időszak kellős közepén vagyunk. Vannak játékosok, akik távoznak, ketten már biztos Zalaszentgróton folytatják és van még másik két futballista, akinek a jövője kérdéses, a többiek valószínűleg maradnak. Mindenképpen erősíteni szeretnénk a csapatot, ha a másodosztályban maradunk, akkor jövőre is szeretnénk az ideihez hasonlóan szerepelni. Mint mindenhol, nálunk is probléma az utánpótlás kérdése: az elmúlt évek munkájának köszönhetően tudjuk teljesíteni az új szabályzat előírásait, sőt inkább az a problémánk, hogy az idősebb játékosok kiszorulnak az utánpótlás csapatból. Felmerült az is, hogy indítunk egy második csapatot is a harmadosztályban, de azt csak átjátszással tudnánk biztosítani. Ha a másodosztályban maradunk, akkor itt még öt idősebb játékos is pályára léphet A bajnokságban a szurkolók is kitettek magukért, minden mérkőzésre sokan elkísértek bennünket és a támogatók is sokat segítettek az elért eredmény megvalósításában. Minden jól működött, reméljük, hogy továbbra is így lesz. Az utánpótlást a korábbiakhoz hasonlóan kívánjuk folytatni, a tavalyi U15-ös csapatot szeretnénk továbbvinni, ezért a másodosztályban ismét elindítjuk őket U16-osként, valamint a Bozsik-programban is részt veszünk.

– Teljes mértékben elégedett vagyok a szezonnal, az ötödik helyen fordultunk az ősszel, innen tudtuk megnyerni a bajnokságot. A téli erősítések az élre repítettek bennünket, Tóth Zsolt személyében egy jó kapus, Tóth Dániel esetében egy kiemelkedő támadó érkezett, Vasas Gergő pedig térdszalagszakadásból épült fel a tavaszra és szintén nagy hasznára volt a csapatnak – értékelte a szezont Guitprecht László, a csapat vezetőedzője. – A támadósorunk nagyon jó volt, sokgólos csatárokkal tudtunk felállni. Tavasszal kevesebb gólt is kaptunk, stabilabbak lettünk hátul, ami kihatott az egész csapatra. Az Északi-csoportban sok jó együttes van, nem volt egyszerű ezt megnyerni. Meg kellett küzdeni minden pontért, de szerencsére mindenki hozzátett a sikerhez, rendszeresen ott voltak az edzéseken, a játékosok megdolgoztak az aranyéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!