Foci

2015.07.07. 17:38

DPASE: szerda este már játszani kell

Dunaújváros - A másodosztályú bajnokságra készülő Dunaújváros PASE labdarúgói a felkészülés harmadik hetébe léptek, amikor a kemény edzések mellett már két felkészülési mérkőzés is szerepel a programban.

Gróf András

Az újvárosiak vezetőedzője, Artner Tamás (középen) elégedett a játékosok eddigi hozzáállásával
Fotó: Ady Géza

Az előzetes tervek szerint már a múlt szombaton az NK Osijek otthonában pályára lépett volna az újvárosi együttes, de ez a találkozó elmaradt. Ennek okáról kérdeztük Artner Tamás vezetőedzőt.

- Kifejezetten az én kérésem mondtuk le az eszéki találkozót, hiszen véleményem szerint még nem állt össze annyira a keretünk, hogy egy ilyen szintű csapat ellen pályára lépjünk.

- Ezek szerint a játékoskeretben még mindenképpen várható változás?

- A csapatépítés terén valóban van lemaradásunk, amit orvosolnunk kell. A menedzsment gőzerővel dolgozik azon, hogy a kiszemelt labdarúgók a hét végére már csatlakozhassanak az együtteshez. A felkészülés utolsó három hetének már egyértelműen nyolcvan, kilencven százalékos kerettel szeretnénk nekivágni, hiszen rendkívül rövid az idő a másodosztályú bajnokság rajtjáig.

- Milyen posztokra szeretnének igazolni?

- Szükségünk van egy megbízható belső védőre. Ezen kívül szeretnénk egy olyan szélső védőt szerződtetni, aki mind a két oldalon képes jó teljesítményt nyújtani. Tervezzük még egy belső védekező középpályás, valamint egy csatár leigazolását. Természetesen a versenykiírásban ajánlott fiatalok szerződtetése is még tárgyalás alatt van.

- Miként értékeli a felkészülés első két hetében elvégzett munkát?

- Az előre tervezett feladatokat maximálisan elvégeztük. A játékosok becsülettel dolgoztak az edzéseken, egyetlen rossz szavunk sem lehet rájuk.

- Szerda este a Videoton otthonában mutatkozik be csapat. Mennyivel tartanak előrébb, mint az elmúlt héten?

- Semmivel sem vagyunk jobb helyzetben, de most már játszanunk kell. A csapatunkban pályára lép majd egy, két próbajátékos is, akik ezen az felkészülési összecsapáson bizonyíthatják be a képességüket.

A Videoton FC BL-selejtezőt megelőző utolsó felkészülési meccsét a centerpályán rendezik. A Sóstói Stadionban a kapuk 17.30-kor nyitnak és csak a MOL Tribün lesz nyitva, a belépés ingyenes. A várható melegben nézőtéri büfék üzemelnek.

Jó hír az újvárosi szurkolók és a labdarúgócsapat játékosai számára, hogy a Dunaújváros Stadion küzdőterének megújítása továbbra is remek ütemben halad A múlt héten a fűtéscsöveket fektették le a szakemberek, amelyek nyomáspróbája a keddi napon megtörtént. A kivitelező ezt követően azonnal folytatta a terv szerinti beruházást, vagyis a termőföld réteg húsz centiméter vastagságban történő leterítését. A munkaterületen a hatékonyság miatt két munkagép dolgozott, így a tegnapi nap végére körülbelül a pályatest felét sikerült a termőtalajjal beborítani. A klub vezetősége bízik abban, hogy az időjárás továbbra is kegyes lesz a munkálatok folytatására, így a másodosztályú bajnokság rajtjára elkészül a minden igényt kielégítő, a nemzetközi követelményeknek is megfelelő új gyepszőnyeg. A 2015/2016.évi versenykiírás értelmében az NB II-es bajnokság nyitó fordulóját augusztus 1-én, szombaton rendezik.

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szerdán játssza a nyári felkészülési időszak első összecsapását. Az újvárosiak ellenfele a tavalyi első osztályú bajnok, a Videoton FC lesz. A találkozót 18.30 órakor rendezik a székesfehérvári Sóstói Stadionban. Szombaton hazai közönség előtt is bemutatkozik az újvárosi együttes. Az ellenfél az NB I-es Puskás Akadémia FC gárdája lesz. A meccs 17 órakor kezdődik a pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!