Sport

2015.07.12. 08:39

Utánpótlás Európa-bajnokság: Fertig Fruzsina ötödik

Tallinn, Veszprém - Pásztor Bence bronzérme után Fertig Fruzsina kalapácsvető is megmutatta az utánpótlás Európa-bajnokságon, milyen kiváló munka folyik a VEDAC Dobóakadémiájában.

B. Virág Rita

Fertig Fruzsina harmadikként jutott a női kalapácsvetés fináléjába, így tizedikként lépett dobókörbe a döntőben. Zentai Tibor tanítványa 65.73 méterrel nyitott, s ezen az eredményén a hátralévő öt sorozatban nem tudott javítani. Másodszorra érvénytelent dobott, a harmadik körben pedig 64.98 méternél esett le a kalapács. A negyedik etapban megint rontott, aztán egy 62.67-es és egy 63.22-es dobás következett. Összességében színvonalas versenyen végzett az előkelő ötödik helyen. A számot a francia Alexandra Tavernier nyerte, fölényéhez egyébként kétség sem férhetett, végig 70 méter fölött teljesített, az aranyat 72.50-el hódította el.

Szögi István 5000 méteren próbált szerencsét. Az Egyesült Államokban tanuló hosszútáv futó első éves az utánpótlás korúak közt, így neki most a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. Ezúttal epizód szerep jutott a sportolónak, a tizenhatodik helyen végzett 14:59,72-es eredménnyel.

A veszprémiek jól szerepeltek az Eb-n, jutott nekik érem, egy ötödik hely kalapácsvetésben, de a futóknál elért 11. helyezés is remek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!