Sport

2015.07.12. 16:58

Újra szuperligás a Kőszegi SE

Budapest - Nem botlott a felsőházi rájátszásban, megnyerte az OB I-es bajnokságot a Kőszegi SE férfi teniszcsapata, így egy év szünet után visszajutott a Szuperligába.

Horváth Erika

A nyolccsapatos OB I. legjobb négy együttese vívta a felsőházi rájátszást szombaton és vasárnap a Nemzeti Teniszcentrumban. A kőszegiek az elődöntőben a budapesti Mini Garrossal találkoztak.

Kőszegi SE–Mini Garros 6-1. Győztek: Jarc Rok–Sardú Dániel, Enyedi János– Koncz Barnabás, Rok, Sardú, Enyedi, Devecseri Olivér.

Koltay Árpád csapatvezetőnek jót húzott a párosfelállással, hozták a két mérkőzést a kőszegi duók – megalapozva ezzel az egyeseket. Miután minden egyes játékos a maximumot hozta ki magából, a folytatásban nem volt miért izgulni. Csak Koncz Barnabás vesztett egy korábbi Davis Kupa-játékossal, Kellner Ádámmal szemben.

A másik elődöntőben: Tálentum Budapest–Budaörs 4-3. Tehát a Kőszeg a Tálentummal találkozott a fináléban.

Többek között Sardú Dániel is százszázalékos teljesítménnyel segítette a végső sikert
Fotó: Kőszegi SE

Kőszegi SE–Tálentum Budapest 6-1. Győztek: Rock–Serkédi Emil, Sardú– Enyedi, Rok, Sardú, Koncz, Devecseri.

A közönség soraiban több kőszegi volt, mint fővárosi – szép számban érkeztek autóval és vonattal is szurkolók. Az elődöntőhöz hasonló volt a forgatókönyv; siker mindkét párosban, majd az ötből négy egyes mérkőzésen is.

A Kőszegi SE-nek sikerült tehát elérnie a célját, megnyerte az OB I-et, és egy év szünet után ismét tagja lehet a legmagasabb osztály, a Szuperliga nyolccsapatos mezőnyének, melyben hat fővárosi együttes mellett kettő a vidéki – a Siófok és a Kőszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!