Sport

2015.07.12. 18:38

Vodafone Kupa: Parádés fordítás

Budapest - A vb előtt utolsó felkészülési edzőmeccsét játszotta szombaton a magyar női vízilabda-válogatott a Vodafone Kupa keretében. A lányok Ausztráliát győzték le, s nem is akárhogy.

Gallai Péter

A Világligában ezüstérmest ausztrálok a találkozó előtt közösen edzőtáboroztak a magyarokkal. A nagyon rossz kezdést parádés második negyed követte, s végül a meccs vége előtt öt másodperccel a Tóth Ildikó által kiharcolt ötméterest értékesítette Bujka Barbara, ezzel sikerült nyernie a két Dunaújvárosi Főiskola játékost – Garda Krisztina, Menczinger Kata – soriban tudó válogatottnak.

Merész András kapitány okkal örülhetett a meccs végén. Fotó: Madar Dávid

Magyarország-Ausztrália 11-10 (2-6, 5-0, 2-2, 1-2)

Magyarország: Gangl – Kisteleki D. 1, Szücs 1, Takács 1, Illés 2, Keszthelyi 4/1, Bujka 1/1. Csere: Bolonyai (kapus), Czigány, Antal 1, Tóth I., Garda, Menczinger. Szövetségi kapitány: Merész András.

Takács Orsolya: – A parton nagyobb lehetett a riadalom az első negyed után, mint a vízben, bár az kétségtelen, ijesztő volt a kezdés. De a védekezés megváltoztatása minden téren jót tett, innentől jól játszottunk, jól működött amit megbeszéltünk. Jó lesz, hogy most még kétkapuzunk majd velük Szolnokon, szokni kell ezt a stílust

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!