Sport

2015.07.12. 19:48

Sípályán felfelé biciklivel - Pokoli versenyen vannak túl a ZKSE hegyikerékpárosai

Zalaegerszeg - Egy héttel ezelőtt, Esztergom térségében rendezték meg a mountain bike-osok hazai maratoni kupasorozatának legkeményebb versenyét, a Duna Maratont. És a viadal ezúttal a szokottnál is nagyobb megpróbáltatást jelentett az indulóknak.

Varga Andor

A megyeszékhelyi Femat-ZKSE 13 versenyzővel képviseltette magát a viadalon, ahol rövid (30 kilométer, 1000 méter szintemelkedéssel), közép (66, 1800), valamint hosszú (90, 2500) távokon több százan álltak rajthoz. Az eltelt napok cseppet sem szépítették meg az egerszegiek esztergomi emlékeit: a szaharai hőség, a sűrű por, és a durva emelkedők örökre emlékezetesek maradnak.

Palumby Zsombor középtávon a Duna Maraton legjobbja volt. És a csúcsformát majd csak július 19-ére kell elérnie. Fotó: ZKSE/Borsa Miklós

– Problémát okozott, hogy a táv nagyjából fele volt csak árnyékos erdő, a pilisi jégkár, illetve a savas esős viharok sok helyütt letarolták a fákat – mesélte Horváth Szabolcs, a Femat-ZKSE elnöke, aki maga is indult a viadalon. – Például a dobogókői sípálya régebben is része volt a távnak, de ezúttal a sok kidőlt fa miatt nem mellette, az erdőben kanyargott a nyomvonal, hanem magán a pályán, nyíl-egyenesen tartott felfelé: 500 méteren át, csaknem 40 százalékos emelkedéssel. A középtáv felénél jutottunk el ide, sokan úgy tolták fel a kerékpárjukat.

De minél nagyobb a kihívás, annál nagyszerűbb a siker, amit a teljesítés jelent – pláne az egerszegi Palumby Zsombor esetében, aki középtáv legjobbja lett, az abszolút első helyen végzett.

– Jó formában éreztem magam a Duna Maratonon, és remélem, a következő időszakban tudok még javulni is – értékelt az egerszegiek kerékpárosa. – Július 19-én következik az olimpiai szakág országos bajnoksága, akkorra kell csúcsformába kerülnöm.

További jobb zalai helyezések. Középtáv, nők, master1 (30-40 évesek): 2. Chovanyecz Emese. Férfiak, master1: 9. Dervalics Gábor. Rövid, férfiak, felnőtt: 13. Béres Bence. Junior: 8. Dóczi Bálint.

A Femat-ZKSE-ből kiválóan teljesített Nemes Tibor is, aki rövid távon a master4 kategóriában (60 év felettiek) az élen haladt, míg csak váltótörés miatt fel nem kellett adnia a küzdelmet.

A viadalon egyébként a ZKSE-Zöld Irány gyerekcsapatának valamennyi edzője részt vett, jó példát mutatva a fiataloknak a hétvégi ob előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!