Sportvilág

2015.07.13. 10:07

Ecclestone megvette volna a wimbledoni tenisztornát

Ion Tiriac-kal karöltve, kiiktatták volna az esőszünetet

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Bernie Ecclestone elismerte, hogy 600 millió fontért megvásárolta volna a wimbledoni teniszbajnokságot, sőt fontolóra vette az ATP-t (Association of Tennis Professionals) is.

Ecclestone a '70-es évek óta irányítja a Forma-1-et, de más vállalkozásokban is érdekelt. Például Flavio Briatore-val közösen tulajdonolták a Queens Park Rangers labdarúgó klubot 2007 és 2011 között. A tenisz lehet a következő kiszemeltje, miután felfedte, hogy ambiciózus tervei vannak barátjával Ion Tiriac-kal, aki egykori wimbledoni győzteseket, Boris Beckert és Goran Ivanisevic is edzette.

A Lawn Tennis Writer's International Awardson Tiriac azt mondta: "Itt ültem Bernie Ecclestone-nal és néztük, ahogy Goran Ivanisevic a No. 1. Court pályán játszik. Három esőszünet volt. Ő (Ecclestone) azt mondta: 'Mit gondolsz mennyit hoz Wimbledon?' Azt feleltem, úgy 50-60 milliót. Mire azt mondta: 'Ki kellene vásárolnunk, 600 millió fontért, te és én. Két hónapon belül lenne tető a pályán."

Ecclestone a Telegraphnak megerősítette a párbeszédet, és hozzá tette, többről témáztak, mint csak a wimbledoni torna megvásárlásáról.

"Abban az időben, mikor keresgéltünk, beszéltünk az ATP futtatásáról is." - mondta Ecclestone. "Ion nagyon jó barátom. Ő sokkal több tenisz tornát működtetett már, mint bárki más. Így áll össze a történet. Nagyon komolyan gondoltuk. De a végén nem tettünk semmilyen ajánlatot. Csak kíváncsiak voltunk, lehetséges lenne-e, és mi hogyan csinálnánk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!