Sportvilág

2015.07.13. 12:02

Bianchi édesapja már nem olyan optimista

Ha Jules fel is ébredne, valószínűleg nem tudná elfogadni állapotát

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

Jules Bianchi édesapja elismerte, hogy már nem olyan optimista fia állapotát illetően, mint korában. Egyre kevesebb esélyt lát Jules felépülésére.

A Marussia versenyzője tavaly októberben, Suzukában szenvedett súlyos balesetet, azóta is kómában van.

"Elviselhetetlen ez a mindennapi kínzás." - mondta Philippe Bianchi a France Infonak. "Néha úgy érezzük, megőrülünk, számomra ez az állapot még szörnyűbb, mintha meghalt volna. Nem vagyunk már képesek többet tenni érte."

A baleset után abban lehetett bízni, hogy a rákövetkező hat hónapban jelentős javulás történik majd, ez azonban nem következett be. Bár az édesapa elmondta, hogy fia időnként képes megfogni a mellette állók kezét, de továbbra sem tudja, hogy ez tudatos cselekvés-e, vagy csupán reflex.

"Az idő múlásával egyre kevésbé vagyok optimista, nem úgy, mint a baleset utáni 2-3 hónapban, amikor még bízhattunk a javulásban. Egy bizonyos pont után reálisnak kell lenni, és felismerni, milyen súlyos is a helyzet."

Bár az már önmagában csoda lenne, ha Jules felébredne a kómából, édesapja azonban attól is tart, hogy ha ez bekövetkezne, újabb, más szövődményekkel kellene szembenézniük.

"Ha felébredne, és 'azon kapná magát', hogy komoly fogyatékosságai vannak, az biztos, hogy nem az, amit szeretne. Már beszéltünk erről vele korábban. Azt mondta, ha hasonló balesetet szenvedne, mint Michael Schumacher, ha nem lenne képes vezetni többé, azt nehezen tudná feldolgozni. Mert ez volt az élete."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!