f1

2015.07.13. 14:00

A korlátozások unalmassá teszik a Forma1-et, véli Alonso

Fernando Alonso szerint a tesztek és fejlesztések korlátozása negatív hatással van a sportra nézve.

Komenda Vivien

Fotó: McLaren

Annak ellenére, hogy az idei év előtt a motorok fejlesztése nem volt befagyasztva, még mindig több a korlátozás, és csak a tápegység bizonyos részein lehet változtatni. Jövőre a szabályok értelmében a motorok fejlesztésének további 23%-áról kell lemondani a csapatoknak.

A Honda a megbízhatóságot és a teljesítményt is szem előtt tartva készült arra, hogy idén rajthoz álljon a McLarennel karöltve. Alonso Silverstoneban a 17. helyen végzett az időmérőn, csupán 5 másodperccel jobb kört futva a GP2 legjobb idejétől.

„Gyorsabb autókat, mert egy kicsit túl közel vagyunk a GP2-höz.” - válaszolta Alonso arra kérdésre, hogy milyen változtatást látna legszívesebben a közeljövőben. ”Több tesztlehetőségre, és egy kicsit több szabadságra lenne szükség az autó fejlesztését tekintve. Most teljesíted az első téli tesztet, és az ottani eredmény többé-kevésbé marad is az év végéig."

"Folyamatosan lépünk előre, mindenki lép előre, de a szabályok sajnos csak kevés fejlesztést engednek, és az aerodinamika is korlátoz. Nagyon unalmassá és kiszámíthatóvá teszi a versenyeket.”

Alonso továbbra is optimista és kitart a Mclaren projektje mellett, annak ellenére, hogy nem úgy haladnak, mint amire számítottak.

„Minél előbb megoldást kell találnunk a problémákra. A versenyképesség szempontjából nem ott állunk, ahol szeretnénk. Tudtuk, hogy ez az első év nehéz lesz, de hogy a Q1ből sem tudunk továbbjutni, rosszabb, mint amire számítottunk.”

„Továbbra is optimista vagyok, és örülök az autó fejlődésének. Silverstoneban elégedett voltam az autóval, végre a határon tudtam autózni, a kanyarokban is magabiztosan vezettem. Tudjuk, hogy a többiek előttünk vannak, de próbáljuk kijavítani a hibákat, és biztos vagyok benne, hogy a jó irányba haladunk.”

„Sajnos a jelenlegi szabályokkal ez sok időt igényel, hiszen sok mindenben meg van kötve a kezünk.” - zárta Alonso.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!