Sport

2015.07.13. 15:13

Csonka csapattal a BL-ben - A Videoton FC debütáló kapussal harcol a walesi New Saints ellen

Székesfehérvár/Oswestry - Július 14-én este 20 órakor megkezdi szereplését a nemzetközi kupában a Videoton FC. A Bajnokok Ligája 2. selejtező körében a The New Saints otthonában lép pályára a Vidi.

Ferencz Balázs

Ahogy a csapatsportok háza táján mondani szokták: Végy egy jó kapust! Nos, a bajnoki címvédő Videoton FC a 2015/16-os idényre való felkészülést két új hálóőrrel kezdte: a Puskás Akadémia FC korábbi kapusa, Braniszlav Danilovics tette át székhelyét Fehérvárra, majd június 26-án a klub kétéves szerződést kötött a Vidi NB III-as együttesében védő fiatal portással, Gábor Péterrel.

Gyorsan eljött a bizonyítás ideje, hiszen a 23 esztendős magyar kapus úgy védhet a Bajnokok Ligája 2. selejtező körében, hogy még egy percet sem játszott az NB I-ben...

Történt ugyanis, hogy a fehérváriak hétfőn az elsőszámú kapus Danilovics, és a másodikszámú hálóőr, Filip Pajovics nélkül utaztak el az angliai Oswestrybe. A Videoton FC hivatalos oldalán arról számolt be, hogy a két szerb játékos, valamint a macedón csatár, Mirko Ivanovszki azért nem repülhettek a walesi bajnok, The New Saints elleni BL-párharc első összecsapására, mert adminisztrációs problémák miatt nem kaptak időben vízumot. Vagyis úgy vág neki a BL-selejzetőnek Bernard Casoni alakulata, hogy hiányozni fog a rutin a gólvonal elől, ráadásul Feczesin Róbert sérülése miatt vérbeli csatára sem lesz a piros-kék egyletnek a ma esti derbin. A klub nem kívánta kommentálni a vízumproblémák miatt kialakult helyzetet. Persze, a Videotonnál is emberek dolgoznak, akik hibázhatnak olykor. Nem is oly rég, alig egy évvel ezelőtt például a Puskás Akadémia volt kénytelen búcsúzni a Ligakupától, mert a DVSC elleni negyeddöntőn Francisco Gallardo két sárga lappal játszott, s hiába végeztek a felek 1-1-re, a Lokinak írták a győzelmet. Akkor a hibázó technikai vezető lemondását elfogadták Felcsúton...

Az előjelek tehát nem káprázatosak, de ettől függetlenül a Videoton így is jobb csapat a The New Saints-nél.

Kovács Istvánnak (középen pirosban) a walesi védők gyűrűjében sem lesz könnyű dolga. Fotó: Molnár Artúr

A tegnapi napot utazással töltő fehérváriak 18 fős kerete késő délután ért a walesi-angol határ angliai felén lévő Oswestrybe. Az 1000 főt befogadni képes stadion műfüves pályáján nem számíthat könnyű összecsapásra a Vidi. A The New Saints kettős győzelemmel lépett túl a BL első selejtezkötében a feröeri B36 ellen, és a diadal komoly önbizalommal vértezte fel a walesieket. Mike Wilde mesterhármassal robbantott, és saját bevallása szerint megjött az étvágya a góllövéshez, így főként a csatárt kell levenni majd a pályáról. A Vidi védelmének bal oldaláról hiányzik majd Remi Maréval is, aki húzódással bajlódik, tehát a csapatösszeállítás terén nincs könnyű helyzetben Bernard Casoni vezetőedző. A támadószekcióban Filipe Oilveira, Kovács István, Gyurcsó Ádám és a fiatal Sejben Viktor oldhatják meg a feladatot, míg elengedhetetlen a stabil lábakon álló védelem az élete mérkőzésére készülő Gábor Péter előtt. Ma este, magyar idő szerint 20 órától kiderül, hogy a Vidi megfelel-e a jó kapus alaptételének.

A mérkőzést a Duna TV élőben közvetíti. A Videoton FC kerete: Gábor Péter, Gyánó József, Szolnoki Roland, Heffler Tibor, Juhász Roland, Paulo Vinícius, Lang Ádám, Fejes András, Pátkai Máté, Simon Ádám, Dinko Trebotic, Kees Luijckx, Kovács István, Gyurcsó Ádám, Koltai Tamás, Filipe Oliveira, Marko Pajac, Sejben Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!