Otthon

2015.07.13. 17:18

Árnyas terasz a nyárban - A hőségben is kellemes pergolával vagy tetőszerkezettel

Szombathely - A jól kitalált terasz növeli az ingatlan értékét, mi több, értelmet ad a családi házas létformának.

A terasz fekvése árnyékolás szempontjából is jelentőséggel bír. Bár kora tavasszal örülünk egy déli vagy nyugati fekvésű helynek, ahol egy félórát levegőzhetünk, ám a kint töltött hónapok nagy részében az ilyen tájolású terek elviselhetetlenül melegek. Csak az árnyékolás segíthet, ha nappal is szeretnénk kiülni.

Számos változat szerelhető fel utólag, ám az árnyékolás nem olcsó mulatság.

Az ácsolt szerkezet véd a naptól, a színek pedig kellemesek. Fotó: Shutterstock.

A pergola (mediterrán faszerkezet) divatos megoldás, hiszen jól mutat, természetes árnyékot nyújt, és akár növényekkel is befuttatható. Viszont néhány évente kezelni kell a fafelületeket.

Ha a terasz legalább egy részét befedjük, akár csöpögő esőben is folytathatjuk a kinti ebédet! Árnyékoló textilek: legolcsóbb változata a napernyő, de kapható teljesen automatizált, kitekerhető napvitorla is. Vásárolhatunk mediterrán módra szellős függönyöket, amelyekkel eltakarunk egy-egy sarkot.

Teraszunk a bútoroktól, kiegészítőktől és díszítőnövényektől lesz pihenésre alkalmas helyszín. Ne fukarkodjunk tehát a színekkel, illatos növényekkel és kényelmünket szolgáló kiegészítőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!