Haladás

2015.07.14. 16:24

Radó András visszatérhet

Mészöly Géza, Tóth Miklós és maga Radó András nyilatkozik a támadó klubváltásáról.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladástól három esztendőre az FTC-hez igazoló Radó András vasárnap máris visszatérhet a Rohonci útra. Immáron ellenfélként.

- Az FTC már korábban is csábított és miután most nyáron is megkerestek, nem szerettem volna elszalasztani a lehetőséget – tudtuk meg Radó Andrástól. – Óriási előrelépés ez számomra, erős csapatba kerültem, amellyel a bajnoki címet vehetjük célba és a Magyar Kupa-elsőséget is jó lenne megvédeni - emellett az Európa Ligában is minél tovább szeretnénk jutni. Nem beszélve az infrastrukturális körülményekről, amelyek kiválóak. A kezdőcsapatba akarom verekedni magam, ami ilyen jó csapatnál, mint a Fradi, nem lesz könnyű, minden posztra két-három azonos képességű játékos van. A klubváltásomban nem játszott közre, hogy a barátnőm Budapesten él, hiszen már két éve együtt vagyunk. Nyilván jó, hogy most már közel vagyunk egymáshoz, de az elsődleges szempont az volt, hogy az átigazolásommal előbbre tudtam lépni.Cseppet sem vagyok csalódott, hogy nem szerződtem külföldre, 21 éves vagyok, semmiről sem késtem le. Egykori csapattársam, barátom Halmosi Péter mindig ellátott jótanácsokkal, ezúttal is elmondta a véleményét. Ő azt szerette volna,hogy tovább erősítsem a Halit, maradjak, de természetesen megértette a döntésemet. Ami a Haladást illeti, a Rohonci úton töltött idő minden egyes percét élveztem, szerettem ott játszani, egyetlen olyan meccset vagy gólt nem is tudnék kiemelni, ami a legközelebb állna a szívemhez.Talán az utolsó négy bajnokit említhetném, hiszen elég meleg volt ahelyzet, ám sikerült bent maradnunk, amiből én is kivettem a részem. De az Illés Akadémián eltöltött évekre is szívesen emlékezem.

- A Haladás mindig is különleges helyet foglal el a szívemben, hiszen ott nevelkedtem, lettem profi futballista - folytatta Radó. - Jó érzés volt, hogy nyáron a vezetőség és Mészöly Géza is ragaszkodott hozzám, de végül elfogadták, hogy számomra ez a legjobb döntés. Pikáns, hogy vasárnap éppen volt csapatom ellen játszhatok, remélem, pályára lépek. Nem tudom, a szurkolók hogy fogadnak, bízom bent, a többség pozitívan. Ám azt megígérem, ha gólt szereznék, megtisztelem annyival a Hali-szurkolókat és excsapatomat, hogy nem rendezek nagy gólörömet. Egyébként is szeretnék mindent megköszönni volt csapattársaimnak, a klubvezetőknek,és a szurkolóknak.

- András már tavaly nyáron menni akart, akkor nem engedtük el - mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezető igazgatója. - Tavaly januárban is ugyanez volt a helyzet, de megkértük, segítsen, hogy bentmaradjon a csapat. Most sem akartuk elengedni, sokszor, több órán át tárgyaltunk vele, kedvező jövőképet vázoltunk fel előtte. Ám ő kijelentette, mindenképpen váltani szeretne. Az, hogy mennyit kaptunk érte, nem publikus. Ami az érkező Ugrai Rolandot illeti, remek képességű, több poszton is bevethető támadó, bízunk bent, nagy erősítés lesz számunkra.

- A támadójátékunk egyik meghatározó futballistája távozott – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Többször is beszéltem vele, hangsúlyoztam, hogy fontos játékosom, kértem, maradjon még, ősszel felépítjük, és akkor decemberben nem magyar, hanem külföldi csapatot célozhat meg. Arra is emlékeztettem, hogy a szakmai stábunk érkeztével gólerősebbé vált a játéka, és ez tovább javulhat. A tizedik megbeszélés után aztán feladtam, láttam, hogy szinte reménytelen itt tartani. Sem nekem, sem a vezetőknek nem sikerült meggyőznünk. Ha ennyire menni akar, nincs mit tenni. Ami az érkezőket illeti, Popin a ZTE elleni edzőmeccs napjának délelőttjén úgy edzett, hogy előtte jó ideig nem is látott labdát. A technikáját még csiszolni kell és az erőnlétén is van mit javítani, de remélem, mielőbb bevethető állapotban lesz. A fejjátéka nagyon sokat érhet majd. Ugrait nagyon nagy tehetségnek tartom, hiszem, hogy meghálálja a bizalmat. Sok jó játékossal szerepelhet egy csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!