Gazdaság

2015.07.14. 16:43

Katasztrófavédők az aratógépeknél - Az egyik fontos részlet a tűzoltó készülék

Az aratás számos ellenőrzéssel, gépszemlével, műszaki felülvizsgálattal is együtt jár.

Pekarek János

Ahogyan lapunkban is beszámoltunk róla, javában tart az aratás, az árpa és a repce betakarítása után most a talán legfontosabb gabonánk, a búza aratása van soron.

Az év legnagyobb mezőgazdasági tevékenysége azonban nem csak földművelői hozzáértést követel. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is kiveszik részüket az aratási hajrából.

Folyamatosan ellenőrzik például az aratásban résztvevő munkagépek tűzvédelmi megfelelőségét . Az aratást és a hozzá kapcsolódó munkákat (így a tarlószántást is) csak olyan munkagépekkel lehet végezni, amelyeknek tűzvédelmi felülvizsgálatát megejtették a katasztrófavédelem szakemberei, még a munkák előtt.

Az ellenőrzés kért időpontját tíz nappal korábban be kellett jelenteni a katasztrófavédelemnek. A vizsgálat része, hogy a járművek általános műszaki állapota kielégítő-e, megvannak-e a kötelező, előírt tűzoltó készülékek, ezek megfelelően karban vannak-e tartva, működőképesek-e? Továbbá megvizsgálják az arató gépjárművek kipufogó rendszereinek állapotát, az akkumulátorok burkolatát, az üzemanyagrendszert is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!