Sport

2015.07.14. 19:03

ARAK-sikerek az OB-n - A fehérvári ifjú atléták 12 érmet gyűjtöttek az országos bajnokságon

Budapest - Az ifjúsági és junior után az újonc és serdülő korcsoport atlétái számára is megrendezték az országos bajnokságot.

Ferencz Balázs

Az ARAK Utánpótlás Akadémia fiataljai is bizonyították felkészültségüket, melynek eredménye három bajnoki cím, négy ezüst és öt bronzérem volt.

A bajnokok magabiztos versenyzéssel érdemelték ki az aranyat. Szépe Flóra ötös-ugrásban nőtt a mezőny fölé. Egyéni csúccsal, 17,06 méteres eredménnyel bizonyult a legjobbnak. Punk Adrienn 800 méteren uralta a versenyt az első métertől, rajt-cél győzelmet aratott. Véninger Katalin tanítványa 2:15,52-es, nagyszerű idővel lett bajnok. Mátó Sára ezúttal 300 méteres gátfutásban emelkedett ki a mezőnyből. Az ARAK egyik EYOF résztvevője, 43,78-as idővel, három másodperccel utasította maga mögé a többieket. Szereplése biztató a július végi grúziai kontinens viadal előtt.

Az aranyérmes Mátó Sára  és edzője, Tölgyesi Előd. Fotó: az egyesület felvétele

Szépe Flóra az ötösugró győzelmét követően magasugrásban is jól teljesített. Legjobbját megjavítva, 163 centivel második érmét nyerte, egy ezüsttel lett gazdagabb. Duplázott az újonc korosztályban Menyhárt Zsófia is. A két sprintfutó számban, 80 méteren és 300 méteren egyaránt a dobogó második fokára állhatott Halász Géza tanítványa. A serdülő lányok távolugró versenye minden szempontból rendkívüli viadalt hozott. Sajnos Endrész Klaudia korábbi sérülése kiújult, így az ARAK ranglistavezetője nem érvényesíthette a papírformát. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott azonban a mezőny másik két fehérvári versenyzője. Simon Viktória mindegyik ugrásával korábbi egyéni csúcsánál nagyobbat elérve, 544 cm-el ezüstérmes lett. Csenki Tamara az utolsó sorozatig a hatodik helyen tanyázott. Az utolsó lehetőséget kihasználva 538 cm-ig repült, ami a bronzérmet jelentette. Két ARAK-os állhatott a dobogón. Csenki Tamara magasugrásban hatodik helyet szerzett. A serdülő lányok 800 méteres eredményhirdetésénél szintén két atlétánk kapott érmet. Punk Adrienn mellett Hegedüs Luciána bronzérmet nyert. Az újoncok 1000 m-es akadályfutásában Pribék Adrienn első bajnoki érmét szoros versenyben nyerte, a dobogó harmadik fokára állhatott. Itt Kovács Johanna hatodik, Jassó Luca nyolcadikként zárt. Hatalmas egyéni csúcsot dobott kalapáccsal a lány újonc mezőnyben Pécsi Dóra. A 2 kg-ot majdnem 50 méterig repítette Léva Dóra atlétája, és a harmadik helyen zárt. Rúdugrásban is szerzett érmet az ARAK, Solymossi László révén. Az egyéni csúcsot elérő ugró, a második helyezettel azonos eredménnyel lett harmadik. Negyedik helyen végzett Solymossy András az újoncok diszkoszvetésében, Hegedűs Luciána 1500 méteren. Ötödik lett Csókás Nikolasz 300 méteres gátfutásban és ötösugrásban, valamint Tímár Gergely rúdugrásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!