Sport

2015.07.15. 12:58

Népszerű a zalai sorozat - Zalalövőn a díjugratók, Galambokon a fogathajtók randevúztak

Galambok/Zalalövő - A díjugratók megyei bajnokságuk újabb fordulóját bonyolították a legutóbbi és a nagykanizsai helyszín után a mezőny ezúttal Zala északi részén vert tanyát. A fogathajtók pedig szintén a megyei bajnokságban Galambokon randevúztak.

Kühne László

A zalaiakon kívül ezúttal is érkeztek Veszprém, Vas és Somogy megyéből, sőt Horvátországból is és a B/1c nyitott, valamint a B/2 nyitott kategóriában húsz fölötti volt a nevezők listája, de a többi számban is színvonalas versenyt vívtak a díjugratók.

Zala megyei díjugrató bajnokság 2. fordulója, Zalalövő. B/0 nyitott: 1. Herbert Réka (Katafai Lovas SE; Gudi nevű lován), 2. Matija Matotek (horvát; Asterix n.l.), 3. Budai Liza (Kertai Gidrán LE; Rudi n.l.). B/1a kezdő lovasok stílusversenye: 1. Szakonyi Anna (Pro Equus Lovas Klub; Twist n.l.), 2. Gácsi Zoé (Mistrál LK; Sorbó n.l.), 3. Budai Liza (Rudi n.l.). B/1c nyitott: 1. Finta Géza (Kinizsi SK Gyenesdiás; Elzinho n.l.), 2. Mihály Péter (Mistral LK; Felícia n.l.), 3. Borzai Melitta (Gyenesdiás LSE; Dolli n.l.). B/2 ifjúsági: 1. Szakonyi Anna (Twist n.l.), 2. Papetti Daniella (Várkapitány LTE; Camel n.l.), 3. Borzai Melitta (Dolli n.l.). B/2 nyitott: 1. Balogh Dániel (Várkapitány LTE; Szindi n.l.), 2. Mihály Péter (Madrigál n.l.), 3. Balogh Dániel (Leonardo di Cabrio n.l.). B/3 nyitott: 1. Balogh Dániel (Szindi n.l), 2. Pintér Zoltán (Uphill Sanyi n.l.), 3. Balogh Dániel (Leonardo di Cabrio n.l.).

A zalalövői díjugartó forduló a nézőket sem hagyta hidegen: itt éppen egy ugratást figyelnek Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei kettes fogathajtó bajnokság újabb fordulóját rendezték a galamboki pályán, ahol ezúttal sem csak a megyéből érkeztek résztvevők. Az akadályhajtás és a vadászhajtás futamai után gyakorlatilag ismét azok a nevezők állhattak a dobogóra, akik a nagykanizsai verseny során. A zalalövői vonal mellett azonban a somogyiak is remekeltek, persze rajtuk kívül a vasiak is igyekeztek a minél jobb helyezéseket elcsípni.

Zala megyei kettes fogathajtó bajnokság, Galambok. CAN C2 akadályhajtás: 1. Lebics István (Zalalövő és Környéke LSE), 2. Tóth Balázs (Somogygeszti KSK), 3. Pais Béla (Zalalövő). Vadászhajtás: 1. Pais Béla (Zalalövő), 2. Magyar Zoltán (Marcali Város Szabadidő SE), 3. Szalár Róbert (Zalalövő).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!