Körmend

2015.07.15. 17:33

Itt vannak az AlteRába legdögösebb csajai!

Körmend – Javában tart a kerti parti a Rába partján. Körülnéztünk, mit viselnek a csinos lányok a fesztiválon.

Bakos Ágnes

A zenei felhozatalra senkinek nem lehet panasza: az AlteRába Fesztivál második napján hódított a szombathelyi Ocho Macho, a Zaporozsec, a Pál Utcai Fiúk, a Kiscsillag, aztán a Péterfy Bori & Love Band, majd Ed Philips and the Memphis Patrol zárta a szerdát, pontosabban indította a csütörtököt a Rába Szabadidőcentrumban. Nem a zenei divatot, hanem a Körmenden fesztiválozó lányok viseletét vettük górcső alá a vasárnapig tartó kerti parti második estéjén.

A divatszakértők tanácsai szerint, a fesztiválokon a színeké és a mintáké a főszerep. Kifejezetten előnyös a bohém, hippi megjelenés. Divatosak a feltűnő színek és minták, ezekből nem volt hiány: sem trikókon, sem ingeken, sem táskákon Körmenden, az AlteRábán.

A strandoláshoz nem kell divat: Molnár Sára, Zöldei Ajnácska, Bödei Eliána és Boldizsár Eszter a lehető leglazábban élvezte a Rába vizét.

A most a Rába partján fesztiválozók közül, koruknál fogva, kevesen emlékezhetnek a 80-as évek divatjára, de a trendguruk szerint, érdemes a retró stílust választani a fesztivál megjelenéshez – vagyis aki csak most fontolgatja, hogy mit vegyen fel a következő fesztiválnapokra, az először az idősebb családtagok régi ruhadarabjai között nézzen körül a szekrényben.

A szerdai tömegben kiderült: a fiatal lányoknak fontosabb, hogy jól érezzék magukat, mint az, hogy miben tombolnak a koncerteken.

A csinos fesztiválozóknak fontosabb volt a kényelem, mint a divatos megjelenés, a koncerten és a pihenés óráiban is.

A túl rövid nadrág ellen szót emelnek a divatguruk, ebből azért volt egy-kettő az AlteRába fesztiválon, persze a fiatalemberek legnagyobb örömére. Ezzel együtt sem volt kirívó divatbaki az AlteRábán – legalábbis eddig.

Aki mindenképpen szeretne trendi lenni, az vegye fel a hippi stílust és legyen laza, ezt tanácsolják a trendőrök.

Szalai Kornélia és Balaton Lolita például „felturbózott" dinnyével hűtötte magát, a legfőbb ékszerük a fesztiválok karszalagjai. Fotó: Vincze Kornél

A virágkoszorú állítólag idén szinte kötelező a lányoknak, sőt: míg tavaly műanyagból is megfelelt, addig idén, állítólag érdemes friss virágból fejdíszt készíteni – Körmenden még nem láttunk senkit, aki ilyen hajdíszt választott volna a bulizáshoz, de lehet, hogy ez változik a hét vége felé, amikor jobban elengedik magukat a koncertlátogató fiatalok.

A rojtos szoknya és a nyakba kötött kendő is ajánlott a 2015-ös fesztiválszezonra. A feltűnő napszemüvegek is divatosak, azokból bőven láttunk a Rába partján, ahogy óriási kalapot is, márpedig a hatalmas fejfedő szintén trendi idén. A kényelem felülírja a divatot – legalábbis ez látszott eddig az AlteRába fesztiválon. Volt, aki még a cipőjétől is megszabadult, és biztos, hogy nem a divat jegyében bulizott mezítláb.

Az alternatív trendhez mindenképpen igazodik a következő napok zenei kínálata, efelől senkinek nem lehet kétsége. Persze a remek zenei aláfestés mellett vadászhatunk divatos vagy kevésbé divatos szettekre – de ajánlott inkább a felszabadult zenehallgatás. Csütörtök este negyed hatkor kezdődik a buli: a Haelo, a Magashegyi Underground, a Karak, a Lord, az Ismerős Arcok, az Anna and the Barbies és a Supernem koncertjei adnak – divatos – programot az AlteRábán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!